15/08/2022 15/08/2022 Όπως κάθε χρόνο, έτσι και χθες 14 Αυγούστου, παραμονή της μεγάλης εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου, τελέστηκε η περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας στη Χώρα της Πάτμου. Η περιφορά ξεκίνησε από την εκκλησία της Μεγάλης Παναγιάς , πήγε στην πλατεία της Αγίας Λεσβιάς, από κει στην μικρή πλατεία της Διασώζουσας, στην πλατεία της Λόζας και...
15 Αυγούστου, 2022 - 9:31
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2022 - 9:37

Ο Επιτάφιος και τα Εγκώμια της Παναγίας στην Πάτμο

Διαδώστε:
Ο Επιτάφιος και τα Εγκώμια της Παναγίας στην Πάτμο

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και χθες 14 Αυγούστου, παραμονή της μεγάλης εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου, τελέστηκε η περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας στη Χώρα της Πάτμου.

Η περιφορά ξεκίνησε από την εκκλησία της Μεγάλης Παναγιάς , πήγε στην πλατεία της Αγίας Λεσβιάς, από κει στην μικρή πλατεία της Διασώζουσας, στην πλατεία της Λόζας και επέστρεψε στη Μεγάλη Παναγιά.

Της Ιεράς λιτανείας προεξήρχε ο Σεβ Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης.

Σε κάθε πλατεία έγινε στάση και ψάλλονται τα Εγκώμια. Κατά την περιφορά, γυναίκες ραίνουν τον επιτάφιο και τον κόσμο με ροδόσταμο που έχουν στο παραδοσιακό κανί.

Το βράδυ γίνεται μεγάλη αγρυπνία στην εκκλησία της Παναγιάς της Διασώζουσας. Πολύς κόσμος, επισκέπτες, ντόπιοι και απόδημοι Πάτμιοι, προσέρχονται να ανάψουν ένα κερί στη θαυματουργή εικόνα της.

Πηγή: PATMOSTIMES.GR

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων