29/11/2021 29/11/2021 Σαν σήμερα, εκατόν εβδομήντα χρόνια πριν, έφυγε από την επίγεια ζωή ο Πάτμιος πρωτεργάτης της Φιλικής Εταιρείας Εμμανουήλ Ξάνθος. Τιμώντας τη μνήμη του, η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου τέλεσε σήμερα, Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021, Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων της Αδελφοσύνης, τιμώντας παράλληλα και τους...
29 Νοεμβρίου, 2021 - 17:23
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2021 - 17:38

Τιμή στον Εμμανουήλ Ξάνθο και τους Πάτμιους ήρωες του 1821

Διαδώστε:
Τιμή στον Εμμανουήλ Ξάνθο και τους Πάτμιους ήρωες του 1821

Σαν σήμερα, εκατόν εβδομήντα χρόνια πριν, έφυγε από την επίγεια ζωή ο Πάτμιος πρωτεργάτης της Φιλικής Εταιρείας Εμμανουήλ Ξάνθος. Τιμώντας τη μνήμη του, η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου τέλεσε σήμερα, Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021, Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων της Αδελφοσύνης, τιμώντας παράλληλα και τους λοιπούς Πάτμιους, που έδωσαν τα πάντα στον αγώνα του ’21.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο του Εμμανουήλ Ξάνθου.

Για τους Πάτμιους Φιλικούς και αγωνιστές της Επανάστασης μίλησε ο πρ. δήμαρχος και πρ. Σχολάρχης, Θεολόγος, κ. Ματθαίος Μελιανός.

Δείτε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα, που τράβηξε ο φακός του κ. Ματθαίου Μελιανού:

Στις φωτογραφίες θα δείτε και το άγιο δισκοπότηρο δίπλα στο κόλλυβο, με το οποίο ο Πατριάρχης Θεόφιλος Παγκώστας κοινώνησε τους πολεμιστές του Μιαούλη στη Ναυμαχία του Γέροντα.

Και η τελευταία φωτογραφία είναι από το patmostimes.gr

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων