29/09/2021 29/09/2021 Ένα γεγονός που δεν έγινε ιδιαίτερα γνωστό συνέβη στο Αιτωλικό το περασμένο Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου: παρουσία εκατοντάδων πολιτών τιμήθηκε ο Αρχιστράτηγος της Ρούμελης, Γεώργιος Καραϊσκάκης, καθώς έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του, που φιλοτέχνησε ο Αγρινιώτης γλύπτης, Ευάγγελος Τύμπας.   Παρόντες στην τελετή ήταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός κ. Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας...
29 Σεπτεμβρίου, 2021 - 16:22
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2021 - 16:23

Αιτωλικό: Παρουσία του Μητροπολίτη τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Καραϊσκάκη

Διαδώστε:
Αιτωλικό: Παρουσία του Μητροπολίτη τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Καραϊσκάκη

Ένα γεγονός που δεν έγινε ιδιαίτερα γνωστό συνέβη στο Αιτωλικό το περασμένο Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου: παρουσία εκατοντάδων πολιτών τιμήθηκε ο Αρχιστράτηγος της Ρούμελης, Γεώργιος Καραϊσκάκης, καθώς έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του, που φιλοτέχνησε ο Αγρινιώτης γλύπτης, Ευάγγελος Τύμπας.

 

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός κ. Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, Κωσταντίνος Λύρος. ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Θάνος Μωραΐτης και Γιώργος Βαρεμένος, ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Δημήτριος Κωσταντόπουλος, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Θέρμου Σπυρίδων Κωνσταντάρας, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ιωάννης Τριανταφυλλάκης καθώς και πλήθος εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και πολιτών, που κατέκλεισαν την πλατεία.

Αμέσως μετά την τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Γεωργίου Καραϊσκάκη στην κεντρική πλατεία Αιτωλικού, ο δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, έκανε την εξής ανάρτηση σε κοινωνικό δίκτυο:

«Μια ιστορική μέρα για το Αιτωλικό και το Δήμο μας!

Παρουσία εκατοντάδων συνδημοτών μας, σε μια συγκινητική προσέλευση τιμήσαμε σήμερα τον Αρχιστράτηγο της Ρούμελης Γεώργιο Καραϊσκάκη.

Απόψε εδώ στην καρδιά του Αιτωλικού και σε ένα ακόμη ιστορικό σημείο της πόλης, έλαβε χώρα η τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του ηρωικού οπλαρχηγού.

Μέσω της παρουσίας του άξιου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας τις ένοπλες δυνάμεις που με υψηλό φρόνημα και αυταπάρνηση προστατεύουν άοκνα τα σύνορά μας.

Έτσι, όπως και τότε, πριν από διακόσια χρόνια, κάποιοι άλλοι πολεμιστές, με άλλες φορεσιές, με διαφορετικά όπλα, μα πάντα με την ίδια ελληνική καρδιά σήκωσαν ως γίγαντες το ανάστημά τους απέναντι στη θηριώδη οθωμανική αυτοκρατορία και κατάφεραν να κερδίσουν με την αυτοθυσία τους την πολυπόθητη ελευθερία του έθνους.

Ένας απ αυτούς τους ήρωες, ήταν και ο αρχιστράτηγος Γεώργιος Καραϊσκάκης, που καθ΄όλη τη διάρκεια της ζωής του αγωνίστηκε με σθένος.

Μπροστάρης σε όλους τους αγώνες, παρακάμπτοντας ακόμα και τα προβλήματα υγείας που τον ταλάνιζαν επί σειρά ετών.

Με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο υπηρέτησε τον αγώνα και την πατρίδα με αυταπάρνηση και ηρωισμό.

Κατέθεσε όλες του τις δυνάμεις στον Αγώνα, με πνεύμα εθνικής ενότητας και συνεργασίας και το βλέμμα στραμμένο πάντα σε ένα ελεύθερο και ενωμένο έθνος.

Οι προτροπές του, επίκαιρες όσο ποτέ, θα αποτελούν πάντα ένα φωτεινό μονοπάτι για τις σκέψεις μας, την πορεία μας και το μέλλον που ατενίζουμε.

Και όπως είπε λίγο πριν το τέλος του: «Εγώ πεθαίνω. Όμως εσείς να είστε μονιασμένοι και να βαστήξετε την πατρίδα».

Ας μείνουμε σε αυτό… Για την πατρίδα!».

Φωτογραφίες: agrinionews.gr

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων