02/12/2022 02/12/2022 Υποδειγματική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα από  τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό για τους μαθητές του Παπαστρατείου Γυμνασίου Αγρινίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου. Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Παπαστράτειο Γυμνάσιο ανταποκρινόμενος ευγενώς στην πρόσκληση της Διευθύντριας κ. Δέσποινας Γεωργιάδη και του Συλλόγου Διδασκόντων. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον σολέα του Ναού και...
02 Δεκεμβρίου, 2022 - 14:28
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2022 - 14:30

Η πρώτη υποδειγματική Θεία Λειτουργία για μαθητές από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Διαδώστε:
Η πρώτη υποδειγματική Θεία Λειτουργία για μαθητές από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Υποδειγματική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα από  τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό για τους μαθητές του Παπαστρατείου Γυμνασίου Αγρινίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου.

Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Παπαστράτειο Γυμνάσιο ανταποκρινόμενος ευγενώς στην πρόσκληση της Διευθύντριας κ. Δέσποινας Γεωργιάδη και του Συλλόγου Διδασκόντων.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον σολέα του Ναού και ο Σεβασμιώτατος επεξηγούσε αναλυτικά τα τελούμενα, με σκοπό την βιωματική συμμετοχή των μαθητών στο ιερό Μυστήριο.

Μιλώντας στους μαθητές ο Σεβασμιώτατος, εξήγησε την ακολουθία του καιρού, της προσκομιδής, τα ιερά άμφια που χρησιμοποιούνται, τα μέρη και τους συμβολισμούς της Θείας Λειτουργίας. Τόνισε ότι το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας είναι το κέντρο της εκκλησιαστικής ζωής, η Εκκλησία φανερώνεται μέσα από την Θεία Ευχαριστία.

«Θέλω να θυμάστε ότι ο Χριστός που είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος έχει άπειρη δύναμη που την προσφέρει απλόχερα στους ανθρώπους. Κάθε φορά που θα νοιώθετε αδύναμοι, κουρασμένοι, απογοητευμένοι, να ζητάτε με απλά λόγια από το Θεό αυτό που χρειάζεστε. Η δύναμη της αγάπης του Θεού, παιδιά μου, δεν στερεύει ποτέ. Οι άνθρωποι μπορεί να σας προδώσουν και να σας απογοητεύσουν, ο Χριστός δεν θα σας προδώσει και δεν θα σας απογοητεύσει ποτέ», είπε μεταξύ άλλων ολοκληρώνοντας τις πατρικές συμβουλές του.

Η διευθύντρια του Σχολείου ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την θετική ανταπόκριση στο αίτημά τους και την ευλογημένη αυτή ευκαιρία που έδωσε στους μικρούς μαθητές να συμμετάσχουν σε αυτή την Θεία Λειτουργία.

Ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε μια τέτοια λατρευτική σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και αποτελεί επιθυμία του Σεβασμιωτάτου, σε συνεργασία με τα σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως, να καθιερωθεί αυτός ο θεσμός, ώστε να μπορούν οι μαθητές να κατανοούν και να συμμετέχουν συνειδητά στην θεία Λατρεία της Εκκλησίας.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων