11/12/2022 12/12/2022 Το βορειοδυτικό άκρο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, την όμορφη και παραλιακή Βόνιτσα επισκέφθηκε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός. Στην παραλία της πόλης υποδέχθηκαν θερμά τον νέο Ποιμενάρχη τους ο Ιερός Κλήρος, οι Άρχοντες και οι κάτοικοι της περιοχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ακτίου – Βονίτσης...
11 Δεκεμβρίου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2022 - 2:20

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας στον Δήμο Ακτίου – Βονίτσης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας στον Δήμο Ακτίου – Βονίτσης

Το βορειοδυτικό άκρο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, την όμορφη και παραλιακή Βόνιτσα επισκέφθηκε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Στην παραλία της πόλης υποδέχθηκαν θερμά τον νέο Ποιμενάρχη τους ο Ιερός Κλήρος, οι Άρχοντες και οι κάτοικοι της περιοχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ακτίου – Βονίτσης κ. Γεώργιο Αποστολάκη και με πομπή κατευθύνθηκαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, όπου τελέσθηκε η ενθρονιστήρια Δοξολογία.

Ο Δήμαρχος Ακτίου – Βονίτσης καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο, τον Πατέρα και Ποιμενάρχη όλης της περιοχής, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τον άξιο διάδοχο των Αγίων Αποστόλων στην περιάκουστη έδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Βονίτσης και του προσέφερε ως ενθύμιο μια ποιμαντορική ράβδο.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βονίτσης Πρωτοπρ. Χρήστος Βέττας, εκ μέρους του Ιερού Κλήρου της περιοχής, τόνισε ότι υποδεχόμαστε τον Επίσκοπο και Μητροπολίτη μας στην εκκλησιούπολη της Βόνιτσας, όπως προσφυώς έχει χαρακτηριστεί, αφού μέσα στη Βόνιτσα και πέριξ αυτής βρίσκονται περισσότερες από είκοσι Εκκλησίες. Αναφέρθηκε στην ιστορία του Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος με τα περίτεχνα ξυλόγλυπτα και στους μακαριστούς εναρέτους αρχιμανδρίτες Παγκράτιο Μπόμπολη και Αυγουστίνο Κατσαμπίρη, ενώ προσέφερε στον Σεβασμιώτατο μια εικόνα με τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός στην ομιλία του ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή λέγοντας: ότι «από τη πρώτη στιγμή που ενθρονίστηκα ο Χριστός μου χάρισε ένα πολύτιμο δώρο, την αγάπη όλων σας προς το πρόσωπό μου που την εισπράττω καθημερινά όλο και περισσότερο και αυτό δημιουργεί στην καρδιά μου αισθήματα χαράς, αγαλλιάσεως, αλλά  και ευθύνης για όλους σας».

Ευχαρίστησε όλους τους Δημάρχους για τις θερμές υποδοχές και τις εκδηλώσεις αγάπης προς τον νέο Επίσκοπό τους. Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στον κ. Αποστολάκη λέγοντας, ότι κατανοεί και συμμερίζεται απόλυτα την αγωνία του για την ανάπτυξη της περιοχής και τους υψηλούς οραματισμούς του για το μέλλον, τονίζοντας ότι και η Ιερά Μητρόπολη επιθυμεί την ανάδειξη και την προβολή των βυζαντινών μνημείων και της σπουδαίας εκκλησιαστικής ιστορίας της περιοχής αυτής, που μπορεί να βρίσκεται στο άκρο της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά όμως είναι στο κέντρο της καρδιάς του νέου Επισκόπου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, στον Ιερό Κλήρο της περιοχής λέγοντας ότι αποτελεί προτεραιότητά του η στήριξη και η επιμόρφωση των Κληρικών, αλλά και η ανάδειξη νέων εργατών του Ευαγγελίου που θα συνεχίσουν με πίστη και θυσιαστικό φρόνημα την διακονία του λαού του Θεού.

Αμέσως μετά τελέσθηκε η Ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος.

Στην υποδοχή και στον Εσπερινό συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ακτίου – Βονίτσης, οι Δήμαρχοι Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Θέρμου, Λευκάδος και Πρεβέζης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θανάσης Μαυρομμάτης, οι Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης και Λευκάδος κ. Αθανάσιος Καββαδάς, Πολιτευτές, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι της Πολεμικής Αεροπορίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων της περιοχής.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων