12/07/2022 12/07/2022 Με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε χθες στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κιβερίου Αργολίδος, η υποδοχή τμήματος της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου, επισκόπου Λαμψάκου, που θα φιλοξενηθεί προς αγιασμό των πιστών, μέχρι την Τετάρτη 13 Ιουλίου. Η κάρα του Αγίου είναι θησαυρισμένη στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλη στα Ψαχνά Ευβοίας, από όπου και μεταφέρθηκε στην Ενορία...
12 Ιουλίου, 2022 - 9:07
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2022 - 9:12

Η Τίμια Κάρα του Αγίου Παρθενίου στο Κιβέρι Αργολίδας

Διαδώστε:
Η Τίμια Κάρα του Αγίου Παρθενίου στο Κιβέρι Αργολίδας

Με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε χθες στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κιβερίου Αργολίδος, η υποδοχή τμήματος της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου, επισκόπου Λαμψάκου, που θα φιλοξενηθεί προς αγιασμό των πιστών, μέχρι την Τετάρτη 13 Ιουλίου.

Η κάρα του Αγίου είναι θησαυρισμένη στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλη στα Ψαχνά Ευβοίας, από όπου και μεταφέρθηκε στην Ενορία του Κιβερίου, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και του Καθηγουμένου της Μονής, Αρχιμανδρίτη Ιακώβου Μπαλωμένου.

Η υποδοχή έγινε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού από τον Παν/το Αρχιμανδρίτη και Καθηγούμενο της Ι. Μονής Ακαθίστου Ύμνου Νερών Αχλαδοκάμπου της Ιεράς Μητροπόλεώς  π. Σεβαστιανό, συμμετεχόντων και άλλων κληρικών καθώς και πλήθους πιστών.

Στη συνέχεια έγινε σύντομη δέηση εντός του Ι. Ναού και αμέσως μετά άρχισε η Ιερά Αγρυπνία για τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη και τον Άγιο Παρθένιο. Στην Ιερά Αγρυπνία έψαλλε ο Χορός των Ιεροψαλτών του Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου Αγίου Λουκά Ναυπλίου.

Ο Εφημέριος της Ενορίας και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Αργολίδος Πρωτ. Πέτρος Αθανασόπουλος μετέφερε τις ευχές και τις ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου, τόσο προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, για την άδεια της μεταφοράς της Τιμίας Κάρας, όσο και προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ευβοίας, Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Μπαλωμένο και τον Ιεροδιάκονο της Μονής π. Τιμόθεο, που μετέφερε αυτόν τον μεγάλο θησαυρό. Επίσης ευχαρίστησε τους πατέρες που παρευρέθηκαν στην υποδοχή καθώς και όλους τους φιλάγιους χριστιανούς και ευχήθηκε την χάρη και την προστασία σε όλους.

Στην υποδοχή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Άργους- Μυκηνών κ. Δημήτριος Κρίγγος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ Κιβερίου κ. Παναγιώτης Χασάπης, η πολιτευτής κ. Σόνια Τάνταρου-Κρίγγου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων