30/11/2022 30/11/2022 Με κάθε λαμπρότητα η πόλη του Ναυπλίου εόρτασε τα 200 χρόνια από την απελευθέρωσή της από τον Τουρκικό ζυγό με επετειακές εκδηλώσεις που διοργάνωσε σήμερα ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ στην πόλη. Την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε στις επετειακές εκδηλώσεις στο Ναύπλιο ο υπουργός εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Τιμητικό Άγημα, με τη συμμετοχή του Συλλόγου...
30 Νοεμβρίου, 2022 - 13:11
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2022 - 13:13

Το Ναύπλιο εόρτασε τα 200 χρόνια από την απελευθέρωσή του από τον Τουρκικό ζυγό (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Το Ναύπλιο εόρτασε τα 200 χρόνια από την απελευθέρωσή του από τον Τουρκικό ζυγό (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Με κάθε λαμπρότητα η πόλη του Ναυπλίου εόρτασε τα 200 χρόνια από την απελευθέρωσή της από τον Τουρκικό ζυγό με επετειακές εκδηλώσεις που διοργάνωσε σήμερα ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ στην πόλη.

Την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε στις επετειακές εκδηλώσεις στο Ναύπλιο ο υπουργός εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Τιμητικό Άγημα, με τη συμμετοχή του Συλλόγου «Αρματωμένοι Μωραΐτες – Στάικος Σταϊκόπουλος» και της Δημοτικής Φιλαρμονικής. παρέλαβε την εικόνα του Σταϊκόπουλου, από το Δημαρχείο και την πήγε στον Ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου όπου τελέσθηκε δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου για τον Στάϊκο τον Ζατουνίτη και για όλα του τα παλληκάρια, ενώ παράλληλα εκφωνήθηκε και ο πανηγυρικός της ημέρας.

Στην συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο ανδριάντα του Στάικου Σταϊκόπουλου και κατάθεση στεφάνων. Φέτος μετά από ενέργειες του δημάρχου της πόλης Δημήτρη Κωστούρου και του δημοτικού συμβουλίου και βάση του Βασιλικού Διατάγματος του 1959 (Β.Δ 143/14-7/1959), με το οποίο καθιερώνεται με κάθε τιμή και με κάθε επισημότητα, η 30η Νοεμβρίου-ημέρα της Άλωσης του Παλαμηδίου και της απελευθέρωσης του Ναυπλίου – ως Τοπική Εθνική Γιορτή και επίσημη αργία.

Η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση ακυρώθηκε λόγω της βροχής.

 

Πηγή φωτογραφιών: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων