13/08/2022 13/08/2022 Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο προς την Υπεραγία Θεοτόκο στην Ενορία Αμουργιελλών τέλεσε χθες ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας.  Στην συνέχεια ακολούθησε η 6η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, με την συμμετοχή των ενοριών Αμουργιελλών, Στείρωνα και Πανοράματος όπου κατατέθηκαν μαρτυρίες από τους απόγονους προσφύγων και Κρητών που...
13 Αυγούστου, 2022 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2022 - 12:41

Έκτη συνάντηση με απόγονους προσφύγων της Μικράς Ασίας στις Αμουργιέλλες

Διαδώστε:
Έκτη συνάντηση με απόγονους προσφύγων της Μικράς Ασίας στις Αμουργιέλλες

Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο προς την Υπεραγία Θεοτόκο στην Ενορία Αμουργιελλών τέλεσε χθες ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας. 

Στην συνέχεια ακολούθησε η 6η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, με την συμμετοχή των ενοριών Αμουργιελλών, Στείρωνα και Πανοράματος όπου κατατέθηκαν μαρτυρίες από τους απόγονους προσφύγων και Κρητών που συναναστράφηκαν με Μικρασιάτες.

Οι μαρτυρίες με τα μικρασιατικά κειμήλια προσφύγων, βιντεοσκοπήθηκαν και θα κατατεθούν για έρευνα και μελέτη στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο χωριό Καρδουλιανό όπου παρακουλούθησε την μουσικοχορευτική εκδήλωση με Μικρασιάτικα και παραδοσιακά τραγούδια με το συγκρότημα της Μαρίας Αναματερού και την χορευτική ομάδα του συλλόγου Αλατσατιανών νομού Ηρακλείου. Η επόμενη 7η συνάντηση θα γίνει σήμερα, Σάββατο 13 Αυγούστου μετά την ακολουθία του Εσπερινού στην Αυλή Πεδιάδος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων