27/01/2023 27/01/2023 Την Πέμπτη ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, μετέβη στον Ιερό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Άρβη της Επαρχίας Βιάννου, όπου τέλεσε την εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Ιωάννου Συγγελάκη πατρός της Αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Δέσποινας Συγγελάκη. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους οικείους του μακαριστού Ιωάννη, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να τον...
27 Ιανουαρίου, 2023 - 10:39
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2023 - 10:42

Με συγκινητικά λόγια αποχαιρέτησαν τον Ιωάννη Συγγελάκη στην Άρβη της Βιάννου

Διαδώστε:
Με συγκινητικά λόγια αποχαιρέτησαν τον Ιωάννη Συγγελάκη στην Άρβη της Βιάννου

Την Πέμπτη ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, μετέβη στον Ιερό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Άρβη της Επαρχίας Βιάννου, όπου τέλεσε την εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Ιωάννου Συγγελάκη πατρός της Αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Δέσποινας Συγγελάκη.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους οικείους του μακαριστού Ιωάννη, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να τον κατατάξει εν σκηναίς Αγίων και Δικαίων. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, οι Δήμαρχοι Χερσονήσου κ. Ιωάννης Σέγκος και Βιάννου κ. Μηνάς Σταυρακάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ.Παύλος Μπαριτάκης, Αντιπεριφερειάρχες και Αντιδήμαρχοι.

Επικήδειος λόγος του π. Στυλιανού Γεωργιαννάκη στην μνήμη Ιωάννου Συγγελάκη:

Σήμερα αποχαιρετήσουμε το Γιάννη τον Συγγελάκη. Πριν 87 χρόνια ήρθε σε αυτό τον κόσμο. Έξι χρόνια μετά την γέννηση του ορφανεύει από πατέρα μαζί με τους 114 συνολικά άνδρες που εκτέλεσαν οι Γερμανοί στο χωριό του τα Αμιρά. Ο Γιάννης ορφανεύει σε ηλικία 6 ετών ο μεγαλύτερος αδερφός ο Χρύσανθος 10 χρονών. Στην κοιλιά της μάνας του ο αγέννητος Αριστομένης. Μια χήρα γυναίκα 3 ορφανά παιδιά. Μεγάλος ο πόνος και η θλίψη. Η μάνα λυγίζει μα δεν γονατίζει. Ηρωίδα μάνα μαζί με άλλες γυναίκες αγωνίζεται να αναθρέψει και να μεγαλώσει τα ορφανά παιδιά της. Δακρύζει πονεί μα κρύβει τον πόνο της δεν θέλει να κάμει καταθλιπτικά τα παιδιά. Ο μεγάλος γιος στο μεροκάματο και στην συνέχεια ως έμπορος επιχειρηματίας, ο δεύτερος ο Γιάννης που σήμερα αποχαιρετούμε στρέφεται στα γράμματα και στην μόρφωση. Στην αρχή γίνεται δάσκαλος στην συνέχεια σπουδάζει στη Πάντειο και στην συνέχεια στην επιστήμη της θεολογίας. Υπηρετεί στην συνέχεια ως Προϊστάμενος στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης είναι πετυχεμένος. Διδάσκει με αγαπη τους μαθητές του. Οι μαθητές του τον αγαπούν και τον σέβονται. Κάνει οικογένεια με την αγαπημένη του Κρυσταλία και αποκτούν δυο παιδιά τον Αριστομένη και την Δέσποινα και τα δυο παιδιά του διακρίνονταν για την μόρφωση τους και τις αρετές του. Ο Γιάννης πίστευε βαθιά στο Θεό και αγαπούσε τους συνανθρώπους του. Με όλους συζητούσε με πραότητα και αγάπη. Πίστευε βαθιά στον Θεό και εκκλησιαζόταν σχεδόν πάντοτε. Μπορούσες ώρες να συζητάς μαζί του γιατί είχε ένα χαρισματικό λόγο που δεν κούραζε τον συνομιλητή του. Αγαπητέ μας Γιάννη, καλέ οικογενειάρχη, άνθρωπε της πίστης προς το Θεό, άνθρωπε της αγάπης προς τον συνάνθρωπο, καλέ πατέρα, ακέραιε εκπαιδευτικέ, θα σε θυμόμαστε και θα σε αγαπούμε. Ευχόμαστε ο Θεός της αγάπης, ο Θεός της υπομονής, ο Θεός της δικαιοσύνης να σε κατατάξει μαζί με τους εκλεκτούς του. Ευ δούλε αγαθέ και πιστέ είσελθε εις την χαράν του Κυρίου σου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων