08/10/2022 09/10/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας μετέβη το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 στα Κάτω Καστελλιανά Μονοφατσίου όπου χοροστάτησε του Όρθρου, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, και τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του π. Βασιλείου Κηπαράκη, o οποίος εισήλθε στον έγγαμο κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως. Στη χειροτονητήρια ομιλία του ο νέος Διάκονος δόξασε τον...
08 Οκτωβρίου, 2022 - 20:33
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2022 - 2:18

Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου τέλεσε χειροτονία Διακόνου στα Κάτω Καστελλιανά Μονοφατσίου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου τέλεσε χειροτονία Διακόνου στα Κάτω Καστελλιανά Μονοφατσίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας μετέβη το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 στα Κάτω Καστελλιανά Μονοφατσίου όπου χοροστάτησε του Όρθρου, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, και τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του π. Βασιλείου Κηπαράκη, o οποίος εισήλθε στον έγγαμο κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στη χειροτονητήρια ομιλία του ο νέος Διάκονος δόξασε τον Τριαδικό Θεό, που τον αξίωσε να λάβει τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ανδρέα για την αγάπη και την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλε από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους, αλλά και τον πνευματικό του π. Στυλιανό Συμιανάκη.

Ο Σεβασμιώτατος Μγητροπολίτης κ. Ανδρέας στο Θείο Λόγο του, συνεχάρη τον νέο εργάτη του αμπελώνα του Κυρίου, αναφέρθηκε στον πόθο του χειροτονηθέντος να υπηρετήσει την Εκκλησία, του απηύθηνε πατρικές συμβουλές και εξέφρασε τις ευχές του στην υψίστης σημασίας αποστολή του.

Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσ. Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Μελχισεδέκ Αμπελικάκης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Χριστοδουλάκης, οι πρωτοπρεσβύτεροι: Δημήτριος Καπελλάκης, Γεώργιος Φανουράκης και ο Μιχαήλ Μαρνέλλος, οι Οικονόμοι: Γρηγόριος Παπαδάκης, Ανδρέας Τσικανδηλάκης και Ελευθέριος Γερακιανάκης, ο Αρχιδιάκονος Μαρίνος Δασκαλάκης και ο Διάκονος Δημήτριος Χριστοδουλάκης.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλλίου και Βιάννου Πανοσ. Αρχιμ. Επιφάνιος Ζαχαράκης, ο εφημέριος της Ενορίας και Πρωτοπρεσβύτερος του Οικ. Θρόνου Στυλιανός Συμιανάκης, οι πρωτοπρεσβύτεροι: Ιωάννης Μπανασάκης, Εμμανουήλ Κιοστεράκης, Νικόλαος Σταματάκης, ο Εμμανουήλ Σταυρακάκης, ο και ο Μοναχός Γερβάσιος. Ανάμεσα στο πολυπληθές εκκλησίασμα το παρών έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ.Νίκος Σκουλάς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων