17/08/2022 17/08/2022 Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Παναγίας της Γερόντισσας στο Νεοχώρι Γορτυνίας τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος την Δευτέρα 16 Αυγούστου 2022, στο πλαίσιο της Τοποτηρητείας του στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως. Ο περικαλλής Ιερός Ναός θεμελιώθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2011 και ανοικοδομήθηκε με δαπάνες του μακαριστού Πρωτοπρεσβύτερου Νικολάου Παπανδρέου, ενώ ολοκληρώθηκε...
17 Αυγούστου, 2022 - 18:37
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2022 - 18:43

Εγκαίνια Ιερού Ναού Παναγίας Γερόντισσας στο Νεοχώρι Αρκαδίας

Διαδώστε:
Εγκαίνια Ιερού Ναού Παναγίας Γερόντισσας στο Νεοχώρι Αρκαδίας

Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Παναγίας της Γερόντισσας στο Νεοχώρι Γορτυνίας τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος την Δευτέρα 16 Αυγούστου 2022, στο πλαίσιο της Τοποτηρητείας του στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

Ο περικαλλής Ιερός Ναός θεμελιώθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2011 και ανοικοδομήθηκε με δαπάνες του μακαριστού Πρωτοπρεσβύτερου Νικολάου Παπανδρέου, ενώ ολοκληρώθηκε με μέριμνα του υιού του, Πρωτ. Δημητρίου Παπανδρέου και των αδελφών του.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά τη διάρκεια της τελετής, εξηγούσε στους ευλαβείς χριστιανούς τη διαδικασία και τους συμβολισμούς κάθε ενέργειας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Πρωτ. Δημήτριος Παπανδρέου, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε θερμά τον σεπτό Ποιμενάρχη μας για την εξαιρετική τιμή να εγκαινιάσει τον Ιερό Ναό, παρά το επιβαρυμένο πρόγραμμά του, επισημαίνοντας ότι όποτε τελείται Θεία Λειτουργία θα μνημονεύεται το όνομά του. Παράλληλα, τόνισε ότι για την οικογένειά του η ημέρα αυτή είναι ιδιαίτερα συγκινητική, αφού γίνεται πραγματικότητα η επιθυμία του μακαριστού πατρός Νικολάου.

Ο Σεβασμιώτατος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον π. Δημήτριο για τα καλά του λόγια, αλλά κυρίως επειδή του έδωσε την ευλογημένη ευκαιρία να τελέσει τα εγκαίνια του Ναού, συνδέοντας μ’ έναν ακόμα τρόπο το όνομά του με την ένδοξη εκκλησιαστική ιστορία της Γορτυνίας. Στη συνέχεια ανέσυρε αναμνήσεις από την πνευματική σχέση που είχε με τον αείμνηστο κτήτορα του Ναού, από την εποχή που ο ίδιος διακονούσε την Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως ως ιεροκήρυκας. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε στους ευλαβείς χριστιανούς που συμπροσευχήθηκαν κατά την διάρκεια της ιερής ακολουθίας, να βρίσκονται πάντα υπό την Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής και τέως Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Βλάσης και ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων