15/08/2020 15/08/2020 Εορτάσθηκε, το Σαββάτο 15 Αυγούστου 2020, η Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε όλες τις ενορίες και τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως. Εντυπωσιακή και συγκινητική ήταν και εφέτος όπως κάθε χρόνο η προσέλευση εκατοντάδων χριστιανών προσκυνητών στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Περάμου, όπου Κλήρος με επικεφαλή τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας και λαός...
15 Αυγούστου, 2020 - 22:34
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2020 - 22:38

Η Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νέα Πέραμο

Διαδώστε:
Η Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νέα Πέραμο

Εορτάσθηκε, το Σαββάτο 15 Αυγούστου 2020, η Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε όλες τις ενορίες και τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως.

Εντυπωσιακή και συγκινητική ήταν και εφέτος όπως κάθε χρόνο η προσέλευση εκατοντάδων χριστιανών προσκυνητών στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Περάμου, όπου Κλήρος με επικεφαλή τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας και λαός με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππον Αναστασιάδη και τις λοιπές αρχές του τόπου, τίμησαν με άπειρη ευλάβεια, με πολλή υιική αγάπη και βαθύ σεβασμό, την Παναγία Μητέρα μας.

Την Παρασκευή 14 Αυγούστου το εσπέρας τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός σε ιδική εξέδρα στο προαύλιο χώρο του προσκυνήματος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου συμπαραστατουμένου υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Πριν το τέλος του εσπερινού έλαβε χώρα η λιτάνευση της Εικόνος της Θεοτόκου, η οποία εναποτέθηκε σε κουβούκλιο, όπου και εψάλησαν υπό του Ποιμενάρχου τα καθιερωμένα ήδη Εγκώμια της Παναγίας. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τους εκατοντάδες ευλαβείς προσκυνητάς ευχήθηκε τα δέοντα.

 

 

 

 

 

 

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νέας Περάμου, όπου φυλάσσεται αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Φανερωμένης, Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας πλαισιωμένου υπό του Πρωτοσύγκελλου της Μητροπόλεως π. Χρυσοστόμου Μπένου, των εφημερίων των δύο ενοριών της πόλεως και του Αρχιδιακόνου της Μητροπόλεως.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων