30/01/2023 30/01/2023 Το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού και Νήσων με αφορμή την εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών, προστατών της εκπαίδευσης, των μαθητών και διδασκάλων, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Αμφιλοχίου διοργάνωσε λατρευτικές και νεανικές εκδηλώσεις το διήμερο 28-29 Ιανουαρίου 2023. Το απόγευμα του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στον όμορφο χώρο του Πνευματικού Κέντρου...
30 Ιανουαρίου, 2023 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2023 - 18:49

Εκδηλώσεις για την εορτή των Τριών Ιεραρχών παρουσία του Μητροπολίτη Θηβών

Διαδώστε:
Εκδηλώσεις για την εορτή των Τριών Ιεραρχών παρουσία του Μητροπολίτη Θηβών

Το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού και Νήσων με αφορμή την εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών, προστατών της εκπαίδευσης, των μαθητών και διδασκάλων, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Αμφιλοχίου διοργάνωσε λατρευτικές και νεανικές εκδηλώσεις το διήμερο 28-29 Ιανουαρίου 2023.

Το απόγευμα του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στον όμορφο χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας του Καρτεράδου Θήρας προβολή για μικρά παιδιά της ταινίας “Ο Πρίγκηπας της Αιγύπτου”. Σε όλα τα παιδιά, που πραγματικά κατέκλυσαν την αίθουσα, η αγάπη και η μέριμνα του εφημερίου π. Χριστοφόρου και των συνεργατών του προσέφερε κεράσματα αλλά και λόγους αγάπης, διδαχής και πνευματικής χαράς.

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου το μεσημέρι προβλήθηκε στο VILLAGGIO 3D Cinema – Santorini η ταινία “Ο Άνθρωπος του Θεού”, σχετικά με τη ζωή και το έργο του Αγίου Νεκταρίου, για εφήβους, νέους και τα στελέχη του Γραφείου Νεότητας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός στο εορτάζον παρεκκλήσιο των Τριών Ιεραρχών, το οποίο βρίσκεται εντός του Πνευματικού Κέντρου στα Φηρά της Θήρας, στο τέλος του οποίου ευλογήθηκε η βασιλόπιτα για τους κατηχητές και τα στελέχη του Γραφείου Νεότητας της Μητρόπολης.

Ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή των Τριών Ιεραρχών στον Ιερό Ενοριακό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Ημεροβιγλίου Θήρας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Αμφιλοχίου, στην οποία και αναγνώσθηκε το Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου για την εορτή των Τριών Ιεραρχών. Το αναλόγιο διακόνησαν σπουδαστές της Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας υπό τη χοραρχία του διευθυντού αυτής κ. Ευτυχίου Μαρκοζάννε.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στους π. Χριστοφόρο Καραμολέγκο, εφημέριο του Ιερού Ναού Αναλήψεως Καρτεράδου, για τη φιλοξενία στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας κατά την προβολή της ταινίας και στον π. Λεωνίδα Πίττο, εφημέριο του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Ημεροβιγλίου για την τέλεση της Αγρυπνία, καθώς επίσης και στο Villagio Cinema για την προσφορά της προβολής της ταινίας “Ο άνθρωπος του Θεού” με δωρεάν είσοδο για τους νέους και τα στελέχη του Γραφείου Νεότητας.

 

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων