29/01/2023 29/01/2023 Ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και νήσων κ Αμφιλόχιος χοροστάτησε του όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου στο Κοντοχώρι Σαντορίνης, σήμερα Κυριακή της Χαναναίας. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή, η οποία προέρχεται από το κατά Ματθαίον ιερό Ευαγγέλιο και αναφέρεται στην θεραπεία της θυγατρός της...
29 Ιανουαρίου, 2023 - 11:47
Τελευταία ενημέρωση: 29/01/2023 - 11:48

Ο Μητροπολίτης Θήρας για την Κυριακή της Χαναναίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θήρας για την Κυριακή της Χαναναίας

Ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και νήσων κ Αμφιλόχιος χοροστάτησε του όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου στο Κοντοχώρι Σαντορίνης, σήμερα Κυριακή της Χαναναίας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή, η οποία προέρχεται από το κατά Ματθαίον ιερό Ευαγγέλιο και αναφέρεται στην θεραπεία της θυγατρός της Χαναναίας. Ο Σεβασμιώτατος συγκεκριμένα τόνισε δύο συγκεκριμένα σημεία της αναγνωσθείσας περικοπής: ότι η πίστη και η επιμονή νίκησε τον ανίκητο Θεό! και το γεγονός ότι ο ίδιος ο Χριστός θαύμασε την πίστη και την ταπείνωση της Χαναναίας, δείχνοντας μας ότι ο συνδυασμός των δύο μεγάλων αρετών φέρνει στη ζωή κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως καταγωγής, ιδιότητας και εποχής την ευλογία του Θεού!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων