11/10/2021 24/10/2021 Πιστό αντίγραφο της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Πορταΐτισσας από το Άγιον Όρος υποδέχθηκε τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου, Πολιούχου Θεσσαλονίκης. Ρεπορτάζ – Φώτο: Ραφαήλ Γεωργιάδης – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στις 6:00 το απόγευμα και ακολούθως τελέστηκε Δοξολογία, χοροστατούντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Αρχιμ. Ιακώβου Αθανασίου, τον...
11 Οκτωβρίου, 2021 - 19:18
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2021 - 9:47

Η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε την Παναγία Πορταΐτισσα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε την Παναγία Πορταΐτισσα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Πιστό αντίγραφο της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Πορταΐτισσας από το Άγιον Όρος υποδέχθηκε τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου, Πολιούχου Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ – Φώτο: Ραφαήλ Γεωργιάδης – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στις 6:00 το απόγευμα και ακολούθως τελέστηκε Δοξολογία, χοροστατούντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Αρχιμ. Ιακώβου Αθανασίου, τον οποίο πλαισίωσαν ιερείς και διάκονοι της Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, οι ιερείς του Ιερού Ναού τέλεσαν την Ακολουθία του Εσπερινού και την Παράκληση στην Παναγία την Πορταΐτισσα, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, που ανακοινώθηκε ενόψει της πανηγύρεως του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης, για φέτος, ιερές Αγρυπνίες θα τελούνται καθημερινά έως τις 31 Οκτωβρίου, εκτός Σαββάτου. Παράλληλα θα λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις στο πλαίσιο διαφόρων θεματικών ενοτήτων. Επίσης, Θείες Λειτουργίες θα τελούνται σε καθημερινή βάση.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει λιτάνευση τόσο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Πορταΐτισσας, όσο και της Εικόνος του τιμώμενου Αγίου Δημητρίου την παραμονή της εορτής, στις 25 Οκτωβρίου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Δείτε το πρόγραμμα:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων