06/01/2022 06/01/2022 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, όπως αρμόζει στη σημερινή της μεγάλης Δεσποτικής εορτής και τηρουμένων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της παραλλαγής Όμικρον, εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια του Κυρίου στον Ιερό Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό της Του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης. Την Θεία Λειτουργία τέλεσαν ο Προϊστάμενος...
06 Ιανουαρίου, 2022 - 10:47

Τα Άγια Θεοφάνεια στον Καθεδρικό Ναό Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Τα Άγια Θεοφάνεια στον Καθεδρικό Ναό Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, όπως αρμόζει στη σημερινή της μεγάλης Δεσποτικής εορτής και τηρουμένων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της παραλλαγής Όμικρον, εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια του Κυρίου στον Ιερό Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό της Του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσαν ο Προϊστάμενος του ναού, Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Βογιατζής και οι Εφημέριοι, Πρωτ. Παλαιολόγος Μάνος, Πρωτ. Νικόλαος Ζουγκανάρου και ο ιεροδιάκονος Αλέξανδρος Νικολόγιου.

Τους ύμνους της μεγάλης εορτής των Φώτων απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Καθεδρικού Ναού κ. Στυλιανός Ζαχαρίου και η χορωδία του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Οι ιερείς του Καθεδρικού ναού αγίασαν τα ύδατα τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων