02/02/2023 02/02/2023 Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου τιμήθηκε σήμερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος με τη συμμετοχή πιστών, καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου και μελών του Φιλανθρωπικού Σωματείου-Ιδρύματος “Εστία Μητέρας”. Στο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Υπαπαντή του Κυρίου και εξήγησε...
02 Φεβρουαρίου, 2023 - 15:20
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2023 - 14:43

Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στην Λεβαδειά

Διαδώστε:
Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στην Λεβαδειά

Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου τιμήθηκε σήμερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος με τη συμμετοχή πιστών, καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου και μελών του Φιλανθρωπικού Σωματείου-Ιδρύματος “Εστία Μητέρας”.

Στο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Υπαπαντή του Κυρίου και εξήγησε το λόγο του πρεσβύτη Συμεών προς την Παναγία: «ἰδοὺ οὗτος κεῖται εἰς πτῶσιν καὶ ἀνάστασιν πολλῶν ἐν τῷ Ἰσραὴλ καὶ εἰς σημεῖον ἀντιλεγόμενον καὶ σοῦ δὲ αὐτῆς τὴν ψυχὴν διελεύσεται ῥομφαία, ὅπως ἂν ἀποκαλυφθῶσιν ἐκ πολλῶν καρδιῶν διαλογισμοί».

Τόνισε ότι ο Χριστός για άλλους είναι καταδίκη και για άλλους Ανάσταση και έθεσε το ερώτημα αν θέλουμε να είμαστε εις πτώσιν ή εις Ανάστασιν. Ανέφερε ότι ο Χριστός χτυπάει την πόρτα της ψυχής μας και θέλει αβίαστα να τον ακολουθήσουμε. Και ευχήθηκε πλούσια τη χάρη του Θεού, υγεία, δύναμη και Χρόνια πολλά σε όλους, καθώς και στις μητέρες και γιαγιάδες, αφού παραδοσιακά η εορτή της Υπαπαντής είναι ημέρα αφιερωμένη στη μητέρα, και στα μέλη του Σωματείου “Εστία Μητέρας”, που τιμούν ιδιαιτέρως την εορτή της Υπαπαντής.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ευεργετών, των διατελεσάντων στα Διοικητικά Συμβούλια, των μελών και τροφίμων του Φιλανθρωπικού Σωματείου-Ιδρύματος “Εστία Μητέρας”.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Αλυκής, παρουσία των πιστών της περιοχής. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα προς τους πιστούς αναφέρθηκε στην Υπαπαντή του Κυρίου και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τη βασιλόπιτα του Ιατρικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λιβαδειάς. Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι η ιατρική δόθηκε από το Θεό ως δώρο στους ανθρώπους και ευχήθηκε σε όλους του ιατρούς και τις οικογένειές τους Χρόνια πολλά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων