23/11/2022 23/11/2022 Στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού στη Θήβα μετέβη την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος, κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητή του Κέντρου.  Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού και ευχήθηκε στους στρατιώτες, τον  Διοικητή και τους Αξιωματικούς του Κέντρου υγεία και  δύναμη στο δύσκολο έργο τους. Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος...
23 Νοεμβρίου, 2022 - 10:25
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2022 - 10:29

Ποιμαντικές δράσεις του Μητροπολίτη Θηβών

Διαδώστε:
Ποιμαντικές δράσεις του Μητροπολίτη Θηβών

Στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού στη Θήβα μετέβη την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος, κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητή του Κέντρου. 

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού και ευχήθηκε στους στρατιώτες, τον  Διοικητή και τους Αξιωματικούς του Κέντρου υγεία και  δύναμη στο δύσκολο έργο τους.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα, όπου έγιναν τα εγκαίνια του ξενώνα της θεραπευτικής κοινότητας του ΚΕΘΕΑ, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Ο Σεβασμιώτατος συνόδευσε την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη της σε όλες τις δομές των Γυναικείων Φυλακών, όπως στην πτέρυγα με τις κρατούμενες μητέρες και τα μωρά τους, στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας κ.ά.

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Λουτσίου, όπου στο τέλος τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο της μακαριστής Μαρίας, Πρεσβυτέρας του π. Ανδρέα Δάρρα, Γενικού Αρχιερατικού Επόπτη της Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μακαριστή Πρεσβυτέρα τονίζοντας το ήθος της και τις αρχές της και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή της και να δίνει δύναμη και παρηγορία στον π. Ανδρέα, στα παιδιά και στα εγγόνια της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων