20/11/2022 21/11/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Παλαικάστρου. Πριν την Απόλυση τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Μαρίας Ρελάκη, Προσκυνήτριας, μητέρας του Εφημερίου Παλαικάστρου πρωτ. Σπυρίδωνος Ρελάκη, και ευχήθηκε...
20 Νοεμβρίου, 2022 - 21:20
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2022 - 2:29

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο στο Παλαίκαστρο Σητείας

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο στο Παλαίκαστρο Σητείας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Παλαικάστρου.

Πριν την Απόλυση τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Μαρίας Ρελάκη, Προσκυνήτριας, μητέρας του Εφημερίου Παλαικάστρου πρωτ. Σπυρίδωνος Ρελάκη, και ευχήθηκε ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να κατατάξει την μακαρία ψυχή της μετά των Δικαίων και Αγίων.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Ηγούμενος της Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Προηγούμενος Αρχιμ. Φιλόεθος Σπανουδάκης, ο πρωτ. Σπυρίδων Ρελάκης, Εφημέριος Παλαικάστρου και Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Αιδεσ. Εμμανουήλ Μαρκάκης, Εφημέριος Κρυονερίου και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Εκκλησιάστηκαν αρκετοί ευσεβείς χριστιανοί, μεταξύ των οποίων ήταν ο εκ Παλαικάστρου Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Αϊλαμάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων