17/04/2021 17/04/2021 Το απόγευμα της Παρασκευής του Ακαθίστου Ύμνου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε και έψαλλε τις δύο πρώτες Στάσεις στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Σητείας, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο και Εφημέριο πρωτ. Νικόλαο Αλεξάκη. Στη συνέχεια μετέβη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης πόλεως Σητείας, όπου χοροστάτησε στην Γ΄ και...
17 Απριλίου, 2021 - 20:00
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2021 - 20:09

Οι Έλληνες έψαλλαν Χαίρε το 1821 και στη ναζιστική Κατοχή

Διαδώστε:
Οι Έλληνες έψαλλαν Χαίρε το 1821 και στη ναζιστική Κατοχή

Το απόγευμα της Παρασκευής του Ακαθίστου Ύμνου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε και έψαλλε τις δύο πρώτες Στάσεις στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Σητείας, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο και Εφημέριο πρωτ. Νικόλαο Αλεξάκη. Στη συνέχεια μετέβη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης πόλεως Σητείας, όπου χοροστάτησε στην Γ΄ και Δ΄ Στάση του Ακαθίστου Ύμνου, συμπαραστατούμενος από τον προϊστάμενο και Εφημέριο του ναού Πρωτ. Νικόλαο Παθιάκη.

Στη σύντομη ομιλία του και στους δύο ναούς, αναφέρθηκε στην ιστορία του Ακαθίστου Ύμνου, σημειώνοντας ότι ψαλλόταν ως ευχαριστήριος ωδή προς την Υπέρμαχο Στρατηγό του Βυζαντίου στις δύσκολες ώρες όπου απειλούνταν από τους εχθρούς, αλλά και σε όλες τις κρίσιμες περιστάσεις του Γένους μας, όπως το 1821 κατά την Ελληνική Επανάσταση, αλλά και κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο στα χιονισμένα βουνά της Βορείου Ηπείρου.

Η Παναγία μας, σημείωσε, είναι η διαχρονική απαντοχή, το πρότυπο της σωτηρίας, η σκέπη, η καταφυγή, η προστασία, η ελπίδα και η αντίληψη όλων μας. Ευχήθηκε δε η βοήθεια της Υπεραγίας Θεοτόκου να είναι ταχεία και διαρκής σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, τους κρίσιμους καιρούς μας.

Στην Ακολουθία παρέστη ο προβλεπόμενος αριθμός πιστών, μεταξύ των οποίων ήταν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης και ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μακρυνάκης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων