03/02/2023 03/02/2023 Με κατάνυξη εορτάστηκε η ΔεσπoτοΘεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων. Στον Όρθρο χοροστάτησε και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος στον περικαλλή Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε εκτενώς στην εορτή της Υπαπαντής και πως αυτή βιώνεται και...
03 Φεβρουαρίου, 2023 - 15:37
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2023 - 15:34

Η Υπαπαντή του Κυρίου στον Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων

Διαδώστε:
Η Υπαπαντή του Κυρίου στον Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων

Με κατάνυξη εορτάστηκε η ΔεσπoτοΘεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Στον Όρθρο χοροστάτησε και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος στον περικαλλή Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε εκτενώς στην εορτή της Υπαπαντής και πως αυτή βιώνεται και τιμάται από την Εκκλησία και τον λαό φέρνοντας ως παράδειγμα τον σαραντισμό των βρεφών. Μεταξύ των άλλων ανέφερε επίσης και το γεγονός της δυσπιστίας του Δικαίου Συμεών ότι θα κρατήσει στην αγκαλιά του τον Μεσσία πετώντας το δαχτυλίδι του στη θάλασσα και βρίσκοντάς το ξανά μέσα στην κοιλιά του ψαριού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων