18/01/2021 18/01/2021 Με λαμπρότητα και βάση των υγειονομικών διατάξεων εορτάσθηκε η μνήμη των εν αγίοις πατέρων ημών Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου της πόλεως της Κύμης όπου φέτος τιμήθηκε διαφορετικά η μνήμη του πολιούχου της Αγίου Αθανασίου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου εσπέρας παραμονής της...
18 Ιανουαρίου, 2021 - 18:46
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2021 - 18:05

Πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Αθανασίου Κύμης

Διαδώστε:
Πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ναός  Αγίου Αθανασίου Κύμης

Με λαμπρότητα και βάση των υγειονομικών διατάξεων εορτάσθηκε η μνήμη των εν αγίοις πατέρων ημών Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου της πόλεως της Κύμης όπου φέτος τιμήθηκε διαφορετικά η μνήμη του πολιούχου της Αγίου Αθανασίου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου εσπέρας παραμονής της εορτής τελέσθηκε με τα προβλεπόμενα κεκλεισμένων των θυρών ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου χοροσταστούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούνενοι από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ Ελευθέριο Σταμπέλο τους ιερείς όμορων ενοριών και διακόνους.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία το Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ καιι του συλλειτουργούντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου πλαισιούμενοι από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ Ελευθέριο Σταμπέλο των ιερέων εκ των ενοριών της Κύμης και των διακόνων καθώς επίσης και των συμμετεχόντων πιστών τηρουμένων των υγειονομικών διατάξεων όπως προβλέπει η ΚΥΑ για τον περιορισμό του κορωνοϊού μεταξύ εκ των οποίων των Αντιδημάρχου κ. Αλεξάνδρου Θεοδώρου Γεωργίου Κότσαρη και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητος Κύμης κ. Αγγέλου Μαργέλη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και ευχήθηκε καταλλήλως προς τους συμμετέχοντες πιστούς.

Επίσης στο αναλόγιο έψαλε ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού κ. Ευάγγελος Στάμου με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

Ανταπόκριση Δημήτριος Πετρογιάννης/ Φωτογραφίες Ευάγγελος Στάμου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων