30/01/2023 30/01/2023 Την Θεία Λειτουργία στην ιστορική Ιερά Μονή της Γεννήσεως της Θεοτόκου Κλεισούρας, την Ιερά Μονή που ασκήτεψε η μεγάλη Άγια της Καστοριάς, Οσία Σοφία, τέλεσε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος. Αφορμή της επισκέψεως και τελέσεως της Θείας Λειτουργίας από τον Σεβασμιώτατο στην Ιερά Μονή ήταν η Ιερά Μνήμη του...
30 Ιανουαρίου, 2023 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2023 - 17:52

Στην Ιερά Μονή της Κλεισούρας ο Μητροπολίτης Καστορίας

Διαδώστε:
Στην Ιερά Μονή της Κλεισούρας ο Μητροπολίτης Καστορίας

Την Θεία Λειτουργία στην ιστορική Ιερά Μονή της Γεννήσεως της Θεοτόκου Κλεισούρας, την Ιερά Μονή που ασκήτεψε η μεγάλη Άγια της Καστοριάς, Οσία Σοφία, τέλεσε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος.

Αφορμή της επισκέψεως και τελέσεως της Θείας Λειτουργίας από τον Σεβασμιώτατο στην Ιερά Μονή ήταν η Ιερά Μνήμη του Οσίου Εφραίμ του Σύρου, το όνομα του οποίου φέρει η καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κλεισούρας Γερόντισσα Εφραιμία.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον όσιο Εφραίμ και στο ιδιαίτερο χάρισμά του της κατάνυξης και των δακρύων.

Ο φόβος του Θεού ήταν η πηγή της κατανύξεως, των δακρύων, αλλά και της καρδιακής γνώσεως και των μελιρρύτων ρημάτων του.

Τέλος, αφού ευλογήθηκαν τα εορταστικά κόλλυβα του Οσίου Εφραίμ, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στην Γερόντισσα της Ιεράς Μονής για τα ονομαστήρια της. Ακολούθησε κέρασμα και μοναστηριακή τράπεζα.

Στην θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο π. Ηλίας Σίμος και οι Διάκονοι π. Παύλος και π. Παντελεήμων.

Εκκλησιάσθηκαν αρκετοί προσκυνητές, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Κλεισούρας κ Ιωάννης Γκόγκας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων