29/10/2021 30/10/2021 Την ημέρα της διπλής εορτής του Έθνους μας, της Αγίας Σκέπης και της επετείου του «ΟΧΙ» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, συλλειτουργούντων και των Ιερέων των Ενοριών της πόλεως Κισάμου. Της Θείας Λειτουργίας μετείχαν η Δημοτική Αρχή, Αστυνομικές, Στρατιωτικές κλπ....
29 Οκτωβρίου, 2021 - 22:45
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2021 - 1:32

Η διπλή εορτή της Ελλάδας στην Κίσαμο

Διαδώστε:
Η διπλή εορτή της Ελλάδας στην Κίσαμο

Την ημέρα της διπλής εορτής του Έθνους μας, της Αγίας Σκέπης και της επετείου του «ΟΧΙ» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, συλλειτουργούντων και των Ιερέων των Ενοριών της πόλεως Κισάμου.

Της Θείας Λειτουργίας μετείχαν η Δημοτική Αρχή, Αστυνομικές, Στρατιωτικές κλπ. αρχές του τόπου, εκπρόσωποι Φορέων, εκπρόσωποι της μαθητικής κοινότητας, εκπαιδευτικοί και πλήθος πιστών.

Κατά την Δοξολογία που ακολούθησε ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μήνυμα της ημέρας σημειώνοντας: «Η σημερινή ημέρα καλεί όλους μας όχι σε στείρους και στερεότυπους πανηγυρισμούς, αλλά σε περίσκεψη του χρέους και της ευθύνης που φέρουμε ως απόγονοι ηρωικών προγόνων. Καθώς όπως εκείνοι όρθωσαν το ανάστημα τους στον κατακτητή της εποχής εκείνης έτσι και εμείς σήμερα οφείλουμε, έχουμε χρέος και ευθύνη, έναντι των επερχομένων γενεών, να ορθώσουμε το ανάστημα μας και να αντισταθούμε σε κάθε είδους κτήση και κατάκτηση, η οποία θα φαλκιδεύσει τα ιερά και τα όσια του Γένους, εκείνα δηλ. για τα οποία οι γενήτορες μας δεν δίστασαν να δώσουν ακόμα και το αίμα τους», κατέληξε.

Ακολούθησε ομιλία από την ορισθείσα Εκπαιδευτικό, η οποία με λόγο γλαφυρό αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της περιόδου. Ακολούθως στο μνημείο της πόλεως τελέστηκε Τρισάγιο και ακολούθησε παρέλαση, με την συμμετοχή της μαθητιώσας νεολαίας του τόπου, παραδοσιακών Συλλόγων, του Ερυθρού Σταυρού ως και άλλων Φορέων. Πλήθος κόσμου, παρά τον βροχερό καιρό μετείχε στα γεγονότα της ημέρας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων