01/07/2022 01/07/2022 Με την λιτάνευση των ιερών λειψάνων και της Εικόνας ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την μνήμη των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής. Χοροστατούντος του Ακρίτα Μητροπολίτη Λήμνου κ. Ιερόθεου τελέστηκε η μεγάλη λιτανεία στους δρόμους της Δυτικής Αττικής. «Είναι η θάλασσα που μεταδίδει τον πολιτισμό μεταφέρει την παράδοση με σκοπό την συνύπαρξη χωρίς προβλήματα»...
01 Ιουλίου, 2022 - 22:03
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2022 - 22:10

Λήμνου Ιερόθεος: «Βλέπουμε τη θάλασσα του Αιγαίου ως γέφυρα που μπορεί να ενώνει και όχι να χωρίζει λαούς»

Διαδώστε:
Λήμνου Ιερόθεος: «Βλέπουμε τη θάλασσα του Αιγαίου ως γέφυρα που μπορεί να ενώνει και όχι να χωρίζει λαούς»

Με την λιτάνευση των ιερών λειψάνων και της Εικόνας ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την μνήμη των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής. Χοροστατούντος του Ακρίτα Μητροπολίτη Λήμνου κ. Ιερόθεου τελέστηκε η μεγάλη λιτανεία στους δρόμους της Δυτικής Αττικής.

«Είναι η θάλασσα που μεταδίδει τον πολιτισμό μεταφέρει την παράδοση με σκοπό την συνύπαρξη χωρίς προβλήματα» είπε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιεροθέος χαρακτηριστικά, ενώ μετέφερε ενωτικό μήνυμα λέγοντας «Μέσα από τους Αγίους ως πρότυπα θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να γινόμαστε ειρηνοποιοί στην γειτονιά μας».

Με την συμμετοχή πλήθους πιστών και την συνοδεία φιλαρμονικής μπάντας πραγματοποιήθηκε η περιφορά της ιεράς εικόνας μετά από τα χρόνια του Covid 19 για να μεταφερθεί η χάρη των Αγίων.

Ο Σεβασμιώτατος σημείωσε πως έρχεται από το βορειοανατολικό Αιγαίο όπου καθημερινά δοκιμάζονται οι αντοχές του λαού. Λαού που πιστεύει και έχει υψηλό εθνικό φρόνημα.

Αναφερόμενος στις διάφορες προκλήσεις που υπάρχουν καθημερινά από την γείτονα χώρα διευκρίνισε «Βλέπουμε την ίδια θάλασσα που βλέπουν και οι γείτονες, απλώς εμείς την αντιμετωπίζουμε με την παράδοση και την δύναμη των Αγίων μας ως ειρηνική και όχι ως εχθρική».

«Είναι η θάλασσα που μεταδίδει τον πολιτισμό μεταφέρει την παράδοση με σκοπό την συνύπαρξη χωρίς προβλήματα» είπε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιεροθέος χαρακτηριστικά ενώ μετέφερε ενωτικό μήνυμα λέγοντας «Μέσα από τους Αγίους ως πρότυπα θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να γινόμαστε ειρηνοποιοί στην γειτονιά μας».

Στο τέλος ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Χρυσόπουλος στην προσφώνηση του παρακάλεσε τον Σεβασμιώτατο κ. Ιερόθεο να μεταφέρει επιστρέφοντας στη Λήμνο να αγκαλιάσει το ποίμνιο του, διότι χάρη σ αυτούς αισθανόμαστε στην πρωτεύουσα ασφαλείς.

Παράλληλα ευχαρίστησε όλους τους επισήμους της περιοχής ονομαστικά και όσους προσέφεραν για την καλή διοργάνωση της πανήγυρης και ευχήθηκε σε όλους οι άγιοι να σκεπάζουν τις οικογένειες τους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων