03/03/2019 03/03/2019 «Η Αγάπη προς τον Θεό περνάει μέσα από την αγάπη προς τον πλησίον και η περιφρόνηση του πλησίον είναι η περιφρόνηση του ίδιου του Θεού», υπογράμμισε με έμφαση κατά την διάρκεια του κυριακάτικου λόγου του, την Κυριακή της Απόκρεω, 3η του αρξαμένου μηνός Μαρτίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, από...
03 Μαρτίου, 2019 - 12:56

Μητρ. Λαγκαδά: Η αγάπη προς το θεό περνάει μέσα από την αγάπη προς τον πλησίον

Διαδώστε:
Μητρ. Λαγκαδά: Η αγάπη προς το θεό περνάει μέσα από την αγάπη προς τον πλησίον

«Η Αγάπη προς τον Θεό περνάει μέσα από την αγάπη προς τον πλησίον και η περιφρόνηση του πλησίον είναι η περιφρόνηση του ίδιου του Θεού», υπογράμμισε με έμφαση κατά την διάρκεια του κυριακάτικου λόγου του, την Κυριακή της Απόκρεω, 3η του αρξαμένου μηνός Μαρτίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σοχού.

Αναλύοντας, το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα περί της ενθυμήσεως της μελλούσης κρίσεως, ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ακόμα ότι «στην ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας, παρελθόν, παρόν και μέλλον, συναντώνται στο αιώνιο Παρόν του Θεού, γι αυτό και μπορούμε και έχουμε μνήμη των Μελλόντων. Σήμερα ο Κύριος είναι ανάμεσα μας και εμείς είτε τον υμνούμε και τον δοξάζουμε, είτε τον περιφρονούμε και τον υβρίζουμε μη εφαρμόζοντας το θέλημα Του. Ο Θεός για να μας ελευθερώσει γίνεται ο νέος Αδάμ και ο καθένας μας πλέον καλείται να εκφράσει την Πίστη του και το περιεχόμενο της καρδιάς του απέναντι στο τέλειο Θεό και στο τέλειο άνθρωπο με αγάπη και ειλικρίνεια», για να συμπληρώσει λέγοντας ότι «για το καθένα από εμάς η Ημέρα Κυρίου είναι κοντά και ανατέλλει όταν φεύγουμε από αυτή την ζωή. Η κρίση του Θεού δεν θα γίνει μετά δικά μας ανθρώπινα δεδομένα αλλά θα έχει ως κριτήριο τα ίδια τα έργα και τις ίδιες τις πράξεις μας. Τότε όλα θα φανερωθούν και θα πέσουν οι μάσκες και τα προσωπεία της υποκρισίας που πιθανόν υπάρχουν στην καρδιά μας».

Καταλήγοντας τον λόγο του τόνισε ότι θα πρέπει «να αγαπήσουμε τον Χριστό και να ζούμε την ζωή όπως μας την χάρισε ο Χριστός και όχι όπως την μετατρέπουμε εμείς μέσα από τα προβληματικά φαινόμενα που παρατηρούνται σήμερα και τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα την κατάργηση της ελευθερίας του ανθρώπου και την αλλαγή του σε δέσμιο των παθών και των επιθυμιών εκείνων, που έχουν ως στόχο την καταστροφή κάθε ωραιότητας της ζωής. Θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την ταυτότητα  μας ως άνθρωποι, να ζητήσουμε το έλεος του Θεού και μέσα από το Μυστήριο της Μετανοίας να οικοδομήσουμε την πορεία μας για την «άλλη ημέρα που θα ανατείλει» και η οποία θα είναι η άληκτος ημέρα, η  Ημέρα του Κυρίου».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων