30/12/2021 30/12/2021 Πανηγυρικά η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου ξεκίνησε τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου ενδόξου νέου Οσιομάρτυρος Γεδεών του εν Τυρνάβω. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο μεγαλώνυμος Ιερός Ναός του Αγίου στον Τύρναβο, όπου ευρίσκεται ο Τάφος και η χαριτόβρυτη Αγία Κάρα του, ο οποίος είναι και Πολιούχος της πόλης. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε...
30 Δεκεμβρίου, 2021 - 9:02

Ο Τύρναβος τιμά τον Πολιούχο του Άγιο Γεδεών

Διαδώστε:
Ο Τύρναβος τιμά τον Πολιούχο του Άγιο Γεδεών

Πανηγυρικά η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου ξεκίνησε τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου ενδόξου νέου Οσιομάρτυρος Γεδεών του εν Τυρνάβω. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο μεγαλώνυμος Ιερός Ναός του Αγίου στον Τύρναβο, όπου ευρίσκεται ο Τάφος και η χαριτόβρυτη Αγία Κάρα του, ο οποίος είναι και Πολιούχος της πόλης.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος, τον οποίο με θερμούς λόγους υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, τονίζοντας τόσο τον μακροχρόνιο σύνδεσμο τους, όσο και το ότι ο Τύρναβος υποδέχεται έναν Μητροπολίτη που έχει καταγωγή εκ μητρός από τη δεύτερη έδρα της Μητροπόλεως Λαρίσης, προσδίδοντας στον Κλήρο και το χριστεπώνυμο πλήρωμα μία χαρά ανεκλάλητη.

Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης Περιστερίου αναφέρθηκε αρχικά στη Γέννηση του Θεανθρώπου, στην πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου και στο πώς σήμερα ο κάθε Χριστιανός οφείλει να κατανοεί, να τιμά και να βιώνει μια μεγάλη εορτή ενός Αγίου, σημειώνοντας ιδιαίτερα τη χαρά με την οποία ο πολιούχος και προστάτης της πόλεως του Τυρνάβου δέχθηκε το μαρτυρικό του θάνατο, μία χαρά που όλοι οι Ορθόδοξοι πρέπει να έχουμε στη ζωή μας και να τη μεταδίδουμε σε όλους τους συνανθρώπους μας, ενώ επεσήμανε το πόσο προνομιούχοι πρέπει να αισθάνονται οι Τυρναβίτες που έχουν ως προστάτη τους έναν τόσο Μεγάλο Άγιο και Μάρτυρα.

Τηρώντας όλα τα απαρέγκλιτα υγειονομικά μέτρα, οι πιστοί προσέρχονταν από νωρίς στον Ναό του Αγίου προκειμένου να ασπαστούν την Αγία Κάρα του και να προσκυνήσουν τον Τάφο του, ενώ παρόντες κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ήταν και οι άρχοντες του τόπου με επικεφαλής τον Δήμαρχο αυτής κ. Ιωάννη Κόκκουρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων