14/05/2021 14/05/2021 Στο πλαίσιο του εορτασμού της απελευθέρωσης της Κομοτηνής την Παρασκευή, ανήμερα των Ελευθερίων, 14 Μαΐου, όλα άρχισαν με το Πανηγυρικό Τρισαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου και του Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.  Εν συνεχεία, τελέστηκε η Επίσημη Δοξολογία επί τη απελευθερώσει...
14 Μαΐου, 2021 - 18:54
Τελευταία ενημέρωση: 14/05/2021 - 19:01

Εκκλησιαστικά ο εορτασμός για την απελευθέρωση της Κομοτηνής

Διαδώστε:
Εκκλησιαστικά ο εορτασμός για την απελευθέρωση της Κομοτηνής

Στο πλαίσιο του εορτασμού της απελευθέρωσης της Κομοτηνής την Παρασκευή, ανήμερα των Ελευθερίων, 14 Μαΐου, όλα άρχισαν με το Πανηγυρικό Τρισαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου και του Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος. 

Εν συνεχεία, τελέστηκε η Επίσημη Δοξολογία επί τη απελευθερώσει της πόλεως. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Εντιμώτατος Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Ιωάννης Γκαράνης.

Τέλος, στο Ηρώον της πόλης τελέσθηκε η Επιμνημόσυνη Δέηση και εν συνεχεία η κατάθεση στεφάνων.

Την παραμονή των Ελευθερίων, Πέμπτη 13 Μαΐου ε.ε., πραγματοποιήθηκε η Υποδοχή της σεπτής θαυματουργού Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης εκ της Ιεράς Μονής Βαθυρρύακος, στον αύλειο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής. Εν συνεχεία τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος και του Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων