27/11/2021 27/11/2021 Επί τη εορτή του Οσίου Πατρός ημών Στυλιανού του Παμφλαγόνος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Εσπερινού της παραμονής και ιερούργησε στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της κυριωνύμου ημέρας της εορτής στην Πανηγυ­ρίζουσα Ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Κομοτηνής. Προ του Αποστολικού Αναγνώσματος ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη...
27 Νοεμβρίου, 2021 - 13:08

H εορτή του Αγίου Στυλιανού στην Κομοτηνή

Διαδώστε:
H εορτή του Αγίου Στυλιανού στην Κομοτηνή

Επί τη εορτή του Οσίου Πατρός ημών Στυλιανού του Παμφλαγόνος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Εσπερινού της παραμονής και ιερούργησε στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της κυριωνύμου ημέρας της εορτής στην Πανηγυ­ρίζουσα Ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Κομοτηνής.

Προ του Αποστολικού Αναγνώσματος ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον Νικόλαο Κουλτούκη, ο οποίος διακονεί στο αναλόγιο του Ιερού Ναού.

Στο Κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον οσιακό βίο του εορταζομένου Αγίου και προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν τις αρετές του, την προσευχή, την υπομονή και κυρίως την ακλόνητη πίστη του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ανέπεμψε δέηση υπέρ φωτισμού και διαφυλάξεως πάντων των βρεφών και των νηπίων, των οποίων προστάτης είναι ο Άγιος Στυλιανός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων