12/06/2022 12/06/2022 Με την δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η Κυριακή της Πεντηκοστής στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Επίκεντρο του εορτασμού ο Μητροπολιτικός Ναός της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, στον οποίο τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, πλαισιωμένου από τους εφημερίους του Ναού Πρωτοπρ. Κρεσφόντη Πουλόπουλο και Πρωτοπρ. Σωτήριο Τζαϊλέα και τους διακόνους...
12 Ιουνίου, 2022 - 13:43
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2022 - 14:00

Κυριακή της Πεντηκοστής στον Μητροπολιτικό Ναό Καλαμάτας

Διαδώστε:
Κυριακή της Πεντηκοστής στον Μητροπολιτικό Ναό Καλαμάτας

Με την δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η Κυριακή της Πεντηκοστής στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Επίκεντρο του εορτασμού ο Μητροπολιτικός Ναός της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, στον οποίο τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, πλαισιωμένου από τους εφημερίους του Ναού Πρωτοπρ. Κρεσφόντη Πουλόπουλο και Πρωτοπρ. Σωτήριο Τζαϊλέα και τους διακόνους Θεόφιλο Κυριάκο και Ηλία Διαμαντόπουλο.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στο μήνυμα της ενότητος μέσα στην Εκκλησία, που μας δίνει η εορτή της Πεντηκοστής, ενώ εν συνεχεία τελέσθηκε και ο καθιερωμένος Εσπερινός της Γονυκλισίας, με την παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Αθαν. Βασιλόπουλου, του Βουλευτού Μεσσηνίας κ. Μίλτου Χρυσομάλλη και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Στάθη Αναστασόπουλου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων