21/10/2022 21/10/2022 Κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Κωνσταντίνου Σκούμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ μετέβη στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχολών της Χωροφυλακής στους Αμπελοκήπους, όπου προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου. Στην χθεσινή Θεία Λειτουργία, συμπροσευχόμενοι...
21 Οκτωβρίου, 2022 - 10:14
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2022 - 10:17

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας στην εορτή του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας στην εορτή του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας

Κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Κωνσταντίνου Σκούμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ μετέβη στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχολών της Χωροφυλακής στους Αμπελοκήπους, όπου προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου.

Στην χθεσινή Θεία Λειτουργία, συμπροσευχόμενοι εντός του Ιερού Βήματος παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σάμου κ. Ευσέβιος, Καισαριανής κ. Δανιήλ, Ιλίου κ. Αθηναγόρας και Κηφισίας κ. Κύριλλος.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στον μαρτυρικό βίο του Αγίου Αρτεμίου και εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ. Κωνσταντίνο Σκούμα για την τιμητική πρόσκληση να προεξάρχει της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ενώ συνεχάρη τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ Πανοσιολ. Αρχιμ. Αλέξιο Κουρτέση για το σημαντικό, υπεύθυνο και κοπιώδες έργο που επιτελεί, ευχόμενος η Υπέρμαχος Στρατηγός του Έθνους μας να σκέπει και να διαφυλάττει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, λαμπρή υποδοχή της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Βουρλιώτισσας, η οποία φυλάσσεται στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας.

Την Εφέστιο Εικόνα της Παναγίας κόμισε ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης και την υποδέχθηκαν έμπροσθεν του προαυλίου του Ναού πλειάδα κληρικών και της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, με επικεφαλής τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ανδρούσης κ. Κωνστάντιο.

Στη συνέχεια, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής, χοροστατούντος του κ. Κωνστάντιου, ενώ συμπροσευχόμενος εντός του Ιερού Βήματος παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου Αρτεμίου πέριξ της πρώην Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου κ. Ευσεβίου, ενώ παράλληλα η μπάντα του Σώματος συνόδευε υπό τους ήχους της τη λιτανεία και μαζί με το άγημα της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας απέδιδαν τις δέουσες τιμές.

Στις ακολουθίες παρέστησαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Κωνσταντίνος Σκούμας, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί, καθώς και πλήθος κόσμου.

 

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων