09/11/2021 09/11/2021 Σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής για την υλοποίηση έργων στη Νέας Ιωνία – Με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στην ανάπτυξη συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο υλοποίησης σειράς εκδηλώσεων που προγραμματίζονται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Τα εκτελούμενα έργα που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής,...
09 Νοεμβρίου, 2021 - 11:36
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2021 - 11:41

Στον Περιφερειάρχη Αττικής ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας

Διαδώστε:
Στον Περιφερειάρχη Αττικής ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής για την υλοποίηση έργων στη Νέας Ιωνία – Με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στην ανάπτυξη συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο υλοποίησης σειράς εκδηλώσεων που προγραμματίζονται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Τα εκτελούμενα έργα που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και ο προγραμματισμός νέων έργων στο Δήμο Νέας Ιωνίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και της Δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου. Στη συνάντηση, συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν, οι προτάσεις για νέα έργα, που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Περιφέρειας και αφορούν μεταξύ άλλων υποδομές, ομβρίων, αντιπλημμυρικά, αναπλάσεις και ποδηλατοδρόμους και τα έργα που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα, αναφορά έγινε στα έργα κατασκευής του υπόγειου χώρου στάθμευσης σε ακίνητο του Δήμου στο Οικοδομικό Τετράγωνο 150, τα έργα μετατόπισης του συλλεκτήρα ομβρίων στην οδό Αλατσάτων, αλλά και η πορεία υλοποίησης μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων και ομβρίων στον Περισσό και την ευρύτερη περιοχή. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για την πορεία υλοποίησης του έργου του συγκροτήματος του «Ιωνικού Κέντρου», το οποίο βρίσκεται δίπλα στο σταθμό του Ηλεκτρικού στον Περισσό και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Η Δήμαρχος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί και σημείωσε ότι ο Περιφερειάρχης και τα στελέχη της Περιφέρειας είναι αρωγοί στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που προκύπτουν.

Με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στην ανάπτυξη συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο υλοποίησης σειράς εκδηλώσεων που προγραμματίζονται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο Γ. Πατούλης εξέφρασε τη θετική πρόθεση του να αναπτυχθεί μια συνεργασία που θα συμβάλει στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος εκδηλώσεων. Επίσης ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλο ο οποίο συνεργάζεται συστηματικά με τις υπηρεσίες του δήμου Ν. Ιωνίας προκειμένου να προχωρήσει η ωρίμανση νέων έργων που θα υλοποιηθούν με πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Ο Γ. Πατούλης ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα σε αντιπλημμυρικά έργα και έργα όμβριων υδάτων.

«Με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα και με συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις συμβάλλουμε στην αντιπλημμυρική θωράκιση και αναπτυξιακή προοπτική της Νέας Ιωνίας. Τα όποια γραφειοκρατικά ζητήματα και προσχώματα παρουσιάζονται, επιλύονται με τη στενή συνεργασία των στελεχών της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ν. Ιωνίας. Η Περιφέρεια Αττικής και οι υπηρεσίες μας παρεμβαίνουν σε κάθε στάδιο εκτέλεσης των έργων με στόχο να τηρηθούν τα προκαθορισμένα χρονοδιαγράμματα και βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν μέσα από τη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών αποτελεί τη στόχευσή μας μέσα από τα υπό εκτέλεση έργα», σημείωσε ο Γ. Πατούλης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων