27/06/2022 28/06/2022 Μεγάλη καλλιτεχνική και φιλανθρωπική εκδήλωση – Επετειακό αφιέρωμα με τίτλο «Τα Σμυρνέικα Τραγούδια» διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, την Κυριακή 26 Ιουνίου στο Στάδιο του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων τιμής και μνήμης που υλοποιούνται από την Ιερά Μητρόπολη, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ιουστίνου, για...
27 Ιουνίου, 2022 - 21:39
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2022 - 1:01

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση «Τα Σμυρνέικα Τραγούδια» της Ι.Μ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Διαδώστε:
Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση «Τα Σμυρνέικα Τραγούδια» της Ι.Μ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Μεγάλη καλλιτεχνική και φιλανθρωπική εκδήλωση – Επετειακό αφιέρωμα με τίτλο «Τα Σμυρνέικα Τραγούδια» διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, την Κυριακή 26 Ιουνίου στο Στάδιο του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων τιμής και μνήμης που υλοποιούνται από την Ιερά Μητρόπολη, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ιουστίνου, για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε από νωρίς ασφυκτικά τον χώρο εκδήλωσης συμμετέχοντας σε ένα μοναδικό υπερθέαμα – μουσικό οδοιπορικό με την Γλυκερία, τη μοναδική ερμηνεύτρια του σμυρνέικου και παραδοσιακού τραγουδιού.

Συμμετείχαν ο τραγουδιστής Δημήτρης Κοντoγιάννης, ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης με χοροδιδάσκαλο τον κ. Αθανάσιο Παληογιάννη, η 60μελής Νεανική Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς υπό τη διεύθυνση του π. Θεοδώρου Τσαμπατζίδης και δεξιοτέχνες της παραδοσιακής μουσικής από την πολυμελή ορχήστρα της Γλυκερίας.

Η εκδήλωση διανθίστηκε με παράλληλη διαδραστική προβολή βίντεο σε γιγαντοοθόνη και με αφηγηματικά κείμενα που απήγγειλε ο ηθοποιός Νικόλαος Σαλπικτίδης.

Η Γλυκερία μαζί με περισσότερους από 100 συντελεστές-ερμηνευτές, σε τρία επίπεδα σκηνής, ταξίδεψε τους παρευρισκομένους μέσα από μια εκπάγλου καλλονής και άρτια οργανωμένη παράσταση, σε μια πανδαισία ήχου, εικόνας και λόγου, με μοναδικές ερμηνείες στα μουσικά μονοπάτια της Ανατολής. Από τη θάλασσα της Σμύρνης έως την Κωνσταντινούπολη και το Βόσπορο, κι από την αγορά της Καππαδοκίας έως την Αγιά Σοφιά, μεταφέροντας τη μουσική ατμόσφαιρα της εποχής.

Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για το Κεντρικό Συσσίτιο της Μητροπόλεως και τα προγράμματα «Κανένα παιδί χωρίς πρωινό και φαγητό στο Σχολείο».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων