04/08/2021 04/08/2021 Με κάθε λαμπρότητα υποδέχθηκε την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021, ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Θείας Μεταμορφώσεως Καλαμαριάς, απότμημα εκ των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, προερχόμενο από την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής. Το ιερά λείψανα κόμισε ο πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, πρωτ. Θεόδωρος Στυλιανού, συνοδευόμενος από τον πανοσιολογιώτατο αρχιμ....
04 Αυγούστου, 2021 - 22:21
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2021 - 22:34

Υποδέχτηκαν Λείψανα των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Διαδώστε:
Υποδέχτηκαν Λείψανα των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Με κάθε λαμπρότητα υποδέχθηκε την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021, ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Θείας Μεταμορφώσεως Καλαμαριάς, απότμημα εκ των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, προερχόμενο από την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής.

Το ιερά λείψανα κόμισε ο πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, πρωτ. Θεόδωρος Στυλιανού, συνοδευόμενος από τον πανοσιολογιώτατο αρχιμ. Δημητριανό.

Στην υποδοχή, στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, επικεφαλής των ιερέων και των διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά και του πλήθους των πιστών, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων υγείας.

Αμέσως μετά την υποδοχή, με πομπή μετέβησαν εντός του Ιερού Ναού και τέλεσαν δέηση, κατά την οποία ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς ανέγνωσε «Ευχή υπέρ ευτεκνίας».

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τον π. Θεόδωρο και την συνοδεία του και αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς που έχει, από νεαρή ηλικία, με τη νήσο Κύπρο. Επίσης ευχαρίστησε θερμά τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα για την άδεια της μεταφοράς του ιερού και χαριτοβρύτου λειψάνου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων