29/06/2022 29/06/2022 Πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου, χάρις στον οποίο η Ελλάδα δέχτηκε τον σπόρο του Ευαγγελίου του Χριστού, τελέσθηκε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού του αγίου Γεωργίου στο Ξηροτάγαρο Παλαιού Φαλήρου, την παραμονή της εορτής των Αγίων ενδόξων, πανευφήμων και Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης...
29 Ιουνίου, 2022 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2022 - 16:31

Παλαιό Φάληρο: Πανηγυρικός Εσπερινός του Αποστόλου Παύλου

Διαδώστε:
Παλαιό Φάληρο: Πανηγυρικός Εσπερινός του Αποστόλου Παύλου

Πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου, χάρις στον οποίο η Ελλάδα δέχτηκε τον σπόρο του Ευαγγελίου του Χριστού, τελέσθηκε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού του αγίου Γεωργίου στο Ξηροτάγαρο Παλαιού Φαλήρου, την παραμονή της εορτής των Αγίων ενδόξων, πανευφήμων και Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, με την παρουσία και συμμετοχή του ιερού κλήρου και πιστών χριστιανών, κυρίως από την ενορία του Αγίου Αλεξάνδρου Παλαιού Φαλήρου, αλλά και από τις όμορες ενορίες. Προσήλθαν για να τιμήσουν στον τόπο που αποβιβάστηκε ο άγιος Παύλος, ερχόμενος από τη Βέροια στην Αθήνα, ο ουρανοβάμων Απόστολος, ο κήρυκας των Εθνών και Ιδρυτής της Εκκλησίας μας.

Την πανηγυρική ομιλία, κατά τον εόρτιο Εσπερινό, εκφώνησε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Χριστοφόρος Νάνος, Ιερατικώς Προιστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου (Παναγίτσα) Παλαιού Φαλήρου, ο οποίος αναφέρθηκε στο κεντρικό νόημα του κηρύγματος των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Ο ομιλητής επικεντρώθηκε στα εξής κυρίως σημεία: (α) να γνωρίσουμε τον Θεό· (β) να ενωθούμε με τον Θεό· και (γ) να κοινωνήσουμε της χάριτος Αυτού! Ο Θεός έγινε γνωστός «διά αποκαλύψεως Ιησού Χριστού» τόσο στον απόστολο Πέτρο, όσο και στον απόστολο Παύλο. Η ομολογία του αποστόλου Πέτρου ήταν «Συ ει ο Υιός του Θεού». Και το κήρυγμα του αποστόλου Παύλου: «Ον ούν αγνοούντες ευσεβείτε, τούτον εγώ καταγγέλλω υμίν».

Στο τέλος του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους Χριστιανούς τόνισε πως η πίστη τους δεν θα πρέπει να είναι θεωρητική αλλά να εφαρμόζεται στην πράξη και τους προέτρεψε ταυτόχρονα να διαβάσουν τις επιστολές του αποστόλου Παύλου και τις δύο καθολικές επιστολές του αποστόλου Πέτρου. Επίσης, ευχήθηκε «έτη πολλά» σε όσους φέρουν τα ονόματα των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων αγίων Πέτρου και Παύλου και έχουν τα ονομαστήριά τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων