31/07/2021 31/07/2021 Με κατάνυξη, βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε στη Μενεμένη η μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ναό. Της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε ανήμερα της εορτής, την Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων, ενώ στον πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς...
31 Ιουλίου, 2021 - 10:59
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2021 - 11:49

Εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Παρασκευής στη Μενεμένη

Διαδώστε:
Εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Παρασκευής στη Μενεμένη

Με κατάνυξη, βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε στη Μενεμένη η μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ναό.

Της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε ανήμερα της εορτής, την Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων, ενώ στον πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως αρχιμ. Διονύσιος Πατσάνης, εκπροσωπώντας και τον Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη κ. Βαρνάβα.

Στις ακολουθίες συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Στράτος Σιμόπουλος, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου, καθώς και εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας.

Η πανήγυρις ολοκληρώθηκε με την παράκληση στην Αγία Παρασκευή, το κτητορικό μνημόσυνο και αγρυπνία.



H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων