01/11/2022 01/11/2022 Τη Σύναξη των τοπικών της αγίων: Γεωργίου του Νεαπολίτου, Θεοχάρους του Νεαπολίτου, Αθανασίου του Κουλακιώτου και Ακακίου του Ασβεστοχωρίτου εορτάζει η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως. Φέτος την πανήγυρη θα λαμπρύνει η εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου από τη Σμύρνη της Μικράς...
01 Νοεμβρίου, 2022 - 13:37
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2022 - 13:43

Μητρόπολη Νεαπόλεως: Υποδοχή της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου από τη Σμύρνη της Μικράς Ασίας

Διαδώστε:
Μητρόπολη Νεαπόλεως: Υποδοχή της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου από τη Σμύρνη της Μικράς Ασίας

Τη Σύναξη των τοπικών της αγίων: Γεωργίου του Νεαπολίτου, Θεοχάρους του Νεαπολίτου, Αθανασίου του Κουλακιώτου και Ακακίου του Ασβεστοχωρίτου εορτάζει η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως.

Φέτος την πανήγυρη θα λαμπρύνει η εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου από τη Σμύρνη της Μικράς Ασίας

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα:

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 στις 6 μ.μ. στην είσοδο του Ιερού Ναού θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας και των ιερών Λειψάνων των Αγίων, και ακολούθως θα ψαλεί πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός.

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 (7.00 π.μ.) θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας και των ιερών Λειψάνων στους κεντρικούς δρόμους της Νεάπολης. Θα ακολουθήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις στον περίβολο του Ιερού Ναού.

Στην ιερά πανήγυρη θα συμμετάσχουν μαζί με τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, και Δράμας κ. Δωρόθεος. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα τελούνται ιερές ακολουθίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων