23/03/2021 23/03/2021 Ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός τελέστηκε την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 21 Μαρτίου, στον Ιερό Nαο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πρεβέζης, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. Αρχιμ. Ιωήλ Νικολάου τονίζοντας την ιερότητα και σπουδαιότητα της περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην ζωή του κάθε πιστού. Όπως...
23 Μαρτίου, 2021 - 19:35
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2021 - 19:41

Αρχιμανδρίτης Ιωήλ Νικολάου: “Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή κρύβει έναν πλούτο”

Διαδώστε:
Αρχιμανδρίτης Ιωήλ Νικολάου: “Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή κρύβει έναν πλούτο”

Ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός τελέστηκε την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 21 Μαρτίου, στον Ιερό Nαο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πρεβέζης, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. Αρχιμ. Ιωήλ Νικολάου τονίζοντας την ιερότητα και σπουδαιότητα της περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην ζωή του κάθε πιστού. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η περίοδος αυτή αποτελεί ένα πνευματικό ταξίδι, ανασυγκρότησης, ανασύνταξης, επαναπροσδιορισμού και επανατοποθέτησης ως και μια ευκαιρία προσωπικής ανάστασης από τα πάθη και την αμαρτία.

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι η περίοδος αυτή κρύβει έναν πλούτο που χρειάζεται να τον ανακαλύψουμε συνειδητοποιώντας ότι το ουσιαστικότερο στοιχείο της ζωής μας είναι η σχέση μας με τον Θεό.

Τέλος τόνισε την αναγκαιότητα για εντατικότερο πνευματικό αγώνα μετανοίας, νηστείας, προσευχής και συμμετοχής στις ξεχωριστές ακολουθίες αυτής της περιόδου καθώς επίσης και κάθαρσης στο λουτρό του μυστηρίου της Εξομολόγησης .

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων