17/11/2022 18/11/2022 Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης στην Πρέβεζα, το νέο επιμορφωτικό πρόγραμμα υπό τον τίτλο: «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ». Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη...
17 Νοεμβρίου, 2022 - 21:36
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2022 - 2:35

Έναρξη προγράμματος του Ι.Π.Ε. στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης

Διαδώστε:
Έναρξη προγράμματος του Ι.Π.Ε. στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης στην Πρέβεζα, το νέο επιμορφωτικό πρόγραμμα υπό τον τίτλο: «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ».


Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020».

Κατά την εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στον ως άνω χώρο, τελέσθηκε ο Αγιασμός και εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος χαιρέτησε την έναρξη του νέου αυτού επιμορφωτικού προγράμματος, παρουσιάζοντας σε γενικές γραμμές το σκοπό της υλοποιήσεώς του και την ωφέλεια που θα προκύψει μετά την ολοκλήρωσή του τόσο για τους συμμετέχοντες κληρικούς και λαικούς, όσο και για την ευρυθμότερη λειτουργία των Ενοριών αλλά και της Ιεράς Μητροπόλεως στο διοικητικό και διαχειριστικό πεδίο.

Κλείνοντας εξέφρασε δοξολογική ευχαριστία προς τον Άγιο Τριαδικό Θεό, ενώ ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Π.Ε. και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο Αλεξανδράκη, Διευθυντή του Ι.Π.Ε. για την μοναδική ευκαιρία που παρέχεται μέσω των επιμορφωτικών προγραμμάτων του Ι.Π.Ε. στους Κληρικούς και Λαικούς συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως να εμπλουτίσουν τις γνώσεις του γενικότερα και ειδικότερα στα πολύ σημαντικά θέματα της διοικήσεως και της οργανώσεως της Ενορίας.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, Διευθυντής του Ι.Π.Ε., ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τη συνεργασία με το Ι.Π.Ε. και τη δυνατότητα που προσφέρει στους κληρικούς, μέσω της διά βίου μάθησης και εκπαίδευσης, να επιμορφωθούν και να ενισχυθούν στην αντιμετώπιση των πρακτικών θεμάτων της ενοριακής ζωής.

Ο π. Θεολόγος ευχαρίστησε επίσης τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και Συντονιστή του προγράμματος, Πανοσ. Αρχιμ. π. Σίμωνα Δημογέροντα για την άριστη συνεργασία και τη βοήθειά του στην οργάνωση του προγράμματος. Έπειτα παρουσίασε τους στόχους του προγράμματος, και προέβη στη διδασκαλία της υποενότητας με τον τίτλο: Δραστηριότητες Ιερού Ναού.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό εισηγήσεις θα παρουσιάσουν οι κάτωθι:

Πανοσ. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης,  Δρ. Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α., LLB-LLM Νομικής, Διευθυντής Ι.Π.Ε., Ιεροκήρυκας Ι.Α.Α. — «Δραστηριότητες Ιερού Ναού».

Πανοσ. Αρχιμ. Σεβαστιανός Σωμαράκης, Δρ. Κανονικού Δικαίου και Υφηγητής Παν/μίου Στρασβούργου, Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων της Εκκλησίας της Ελλάδος, Προιστάμενος Ι.Ν. Αγ. Ιωάννου Λεωφ. Βουλιαγμένης Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών — «Η Εκκλησία ως Ν.Π.Δ.Δ. – Καταστατικός Χάρτης. Νόμοι και Κανονισμοί που αφορούν την Εκκλησία».

Αιδεσ. Πρωτ. Αθανάσιος Κοσμάς, Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος Ι.Μ. Λευκάδος και Ιθάκης, Μaster Θεολογίας, Master Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών Πανεπ. Ιωαννίνων — «Διοίκηση ενορίας».

κ. Παναγιώτης Φραγκάκος, Θεολόγος (MA) – Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος — «Εκκλησιαστικό Συμβούλιο».

Αιδεσ. Πρωτ. Σωτήριος Μανωλόπουλος, Θεολόγος – Προισταμένος του Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Βραχνέικων της Ι.Μ. Πατρών. —  «Οικονομικά Ιερού Ναού».

Αιδεσ. Πρωτ. Ελευθέριος Χαραλαμπίδης, Δρ. Θεολογίας, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Εφημέριος Ι. Μ. Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας — «Ψηφιακή συμβολή».

Πανοσ. Αρχιμ. Ιωάννης Περιστερίδης, Χημικός Μηχανικός Msc, Θεολόγος ΜΑ, Εφημέριος Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως – Υπάλληλος Ε.Κ.Υ.Ο. — «Αρχείο Ιερού Ναού».

Με την ολοκλήρωση του επιμορφωτικού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί ανακεφαλαίωση και η προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης από τον π. Θεολόγο Αλεξανδράκη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων