05/09/2021 05/09/2021 Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής, μοναχής Σεργίας, τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου ε.ε. στην Ιερά Μόνη Αγίας Ειρήνης Ξάνθης. Κείμενο-Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης Του όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων.   Τον οικείο ποιμενάρχη πλαισίωσαν ο Καθηγούμενος της ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιας, Αρχιμ....
05 Σεπτεμβρίου, 2021 - 12:55
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2021 - 12:58

Το 40νθημερο μνημόσυνο της μακαριστής μοναχής Σεργίας

Διαδώστε:
Το 40νθημερο μνημόσυνο της μακαριστής μοναχής Σεργίας

Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής, μοναχής Σεργίας, τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου ε.ε. στην Ιερά Μόνη Αγίας Ειρήνης Ξάνθης.

Κείμενο-Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Του όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων.

 

Τον οικείο ποιμενάρχη πλαισίωσαν ο Καθηγούμενος της ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιας, Αρχιμ. Νεκτάριος, ο εφημέριος της ιεράς Μονής π. Δημήτριος και ο π. Γεώργιος από την Ι. Μητρόπολη Κηφισίας. Μετά τη Θεία Λειτουργία, τελέστηκε η ακολουθία του μνημοσύνου από τον Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα και με την συμμετοχή των παραπάνω κληρικών καθώς και του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης, Αρχιμ. Σωφρονίου Γκουτζίνη.

Στη συνέχεια, όλοι μαζί μετέβησαν στον τάφο της μακαριστής Γερόντισσας, όπου ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τρισάγιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων