10/05/2021 10/05/2021 Την Κυριακή του Αποστόλου Θωμά 9 Μαΐου 2021 εορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα εκ μεταθέσεως λόγω του Πάσχα η μνήμη του Αγίου Δονάτου επισκόπου Ευροίας του Θαυματουργού πολιούχου και προστάτου της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας. Στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και...
10 Μαΐου, 2021 - 14:44
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2021 - 14:46

Η Παραμυθιά εόρτασε τον Προστάτη της Άγιο Δονάτο

Διαδώστε:
Η Παραμυθιά εόρτασε τον Προστάτη της Άγιο Δονάτο

Την Κυριακή του Αποστόλου Θωμά 9 Μαΐου 2021 εορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα εκ μεταθέσεως λόγω του Πάσχα η μνήμη του Αγίου Δονάτου επισκόπου Ευροίας του Θαυματουργού πολιούχου και προστάτου της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας.

Στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Τίτου συνοδευομένου από τον Γενικό Αρχιετρατικό, τον Αρχιερατικό της περιφέρειας Παραμυθιάς από τους εφημερίους και τον Διάκονο του Ιερού Ναού.

Με την παρουσία τους τίμησαν την πανήγυριν ο Δήμαρχος Σουλίου κ. Ιωάννης Καραγιάννης, η Θεματική Αντιπεριφεριάρχης Ηπείρου κ. Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση,ο Αντιδήμαρχος Σουλίου κ. Φώτιος Δημητρίου και ευσεβείς χριστιανοί.

Η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Δονάτου στους δρόμους της πόλεως της Παραμυθιάς δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των μέτρων προς αποφυγήν της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων