22/11/2022 22/11/2022 Στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων 2022, τα παιδιά της Χριστιανικής Εστίας Πατρών, με την παράσταση «Χρυσόστομος Σμύρνης» μετέφεραν νοερά τους παρευρισκομένους στην μαρτυρική Σμύρνη, μάλιστα στις ώρες του φρικτού μαρτυρίου του Αγίου Εθνοιερομάρτυρος Χρυσοστόμου Μητροπολίτη Σμύρνης, ο οποίος θυσίασε την ζωή του για το ποίμνιό του, για την πίστη την Ορθόδοξη και την Ελευθερία της Πατρίδας....
22 Νοεμβρίου, 2022 - 12:50
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2022 - 13:13

Μητροπολίτης Πατρών: «Μόνο έτσι θα σταθεί όρθιο το Έθνος μας»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Πατρών: «Μόνο έτσι θα σταθεί όρθιο το Έθνος μας»

Στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων 2022, τα παιδιά της Χριστιανικής Εστίας Πατρών, με την παράσταση «Χρυσόστομος Σμύρνης» μετέφεραν νοερά τους παρευρισκομένους στην μαρτυρική Σμύρνη, μάλιστα στις ώρες του φρικτού μαρτυρίου του Αγίου Εθνοιερομάρτυρος Χρυσοστόμου Μητροπολίτη Σμύρνης, ο οποίος θυσίασε την ζωή του για το ποίμνιό του, για την πίστη την Ορθόδοξη και την Ελευθερία της Πατρίδας.

Μόνο έτσι θα σταθεί όρθιο το Έθνος μας και θα προχωρήσει, παρά τις όποιες επιβουλές και καταιγίδες, έξωθεν και έσωθεν προερχόμενες”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά παρουσίασαν τους αγώνες του μεγάλου Ιεράρχη, την δράση του, την αυταπάρνησή του, τον ηρωισμό του, την απόφασή του να δώσει, την ζωή του για την υπόθεση της Πατρίδας, σε καιρούς δύσκολους.

Μίλησαν μέσα από τα δρώμενα, για την αρετή και το ήθος του, για την ανδρεία και το αδούλωτο φρόνημά του.

Και τέλος, με τρόπο όντως συγκλονιστικό, παρουσίασαν την μαρτυρική άνοδό του στον ουρανό, όπου προσμένει την κοινή Ανάσταση έχοντας επιτελέσει το χρέος του για την Πίστη και το Γένος.

Η παράσταση δόθηκε δύο φορές, λόγω του πλήθους των ανθρώπων οι οποίοι την παρηκολούθησαν.

Στην πρώτη παρέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου και συνεχάρη τα παιδιά, αλλά και όλους όσοι συνείργησαν για την λαμπρή επιτυχία τους.

Στη δεύτερη παράσταση μέσα στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μίλησε με παλμό ψυχής και ζέση καρδίας για την μαρτυρική Μικρασία και τον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης και τους άλλους Μάρτυρες Κληρικούς και Λαϊκούς και επαίνεσε και συνεχάρη τα παιδιά και τα στελέχη της Χριστιανικής Εστίας Πατρών, για την μεγάλη προσφορά τους στην Εκκλησία μας και την Πατρίδα μας. Ιδιαιτέρως στάθηκε στην μεγάλη προσπάθεια για την διατήρηση της ιστορικής μνήμης, η οποία δρα λυτρωτικά για το Έθνος.

Μόνο έτσι θα σταθεί όρθιο το Έθνος μας και θα προχωρήσει, παρά τις όποιες επιβουλές και καταιγίδες, έξωθεν και έσωθεν προερχόμενες, τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Την παρουσίαση της εορτής έκαμε ο κ. Γεώργιος Κωνσταντινίδης, ενώ ύμνους και άσματα, απέδωσε η θαυμάσια χορωδία των νεανίδων της Χριστιανικής Εστίας Πατρών.

 

       

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων