21/04/2021 21/04/2021 Στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών ετελέσθη ο τελευταίος κατανυκτικός Εσπερινός της εφετινής Μεγάλης Τεσσαρακοστής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθηκε στη θαυμαστή και συγκλονιστική βιοτή και πολιτεία της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, η οποία λουσμένη με τα δάκρυα της μετανοίας και ύστερα από αυστηροτάτη άσκηση 47 ετών,...
21 Απριλίου, 2021 - 17:39
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2021 - 17:28

“Ο Θεός είναι ταχύς προκειμένου να σώσει και βραδύς στην τιμωρία”

Διαδώστε:
“Ο Θεός είναι ταχύς προκειμένου να σώσει και βραδύς στην τιμωρία”

Στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών ετελέσθη ο τελευταίος κατανυκτικός Εσπερινός της εφετινής Μεγάλης Τεσσαρακοστής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθηκε στη θαυμαστή και συγκλονιστική βιοτή και πολιτεία της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, η οποία λουσμένη με τα δάκρυα της μετανοίας και ύστερα από αυστηροτάτη άσκηση 47 ετών, αξιώθηκε να φθάση στον ισάγγελο βίο, ανταλάξασα τον έρωτα της σαρκός με τον σωτήριο έρωτα του ερασμίου νυμφίου της ψυχής μας, του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Ο Σεβασμιώτατος χρησιμοποίησε χωρία από τους αγίους Πατέρας, οι οποίοι ομιλούν με μέγα πνευματικό βάθος για την αξία της μετανοίας .

Ο Άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων, σημείωσε, ο Σεβασμιώτατος αναφέρει προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους να απαλλαγούν από την αμαρτία και διά της μετανοίας να εύρουν την οδόν της σωτηρίας.

«Απατηθήκαμε από τον πονηρό και χάσαμε τον Παράδεισο; Δεν υπάρχει σωτηρία; Τυφλωθήκαμε; Δεν θα επανεύρουμε το φως μας; Θα μείνουμε πεσμένοι στη γη και στη λάσπη και δεν θα σηκωθούμε;

Μην απογοητευόμεθα, η μετάνοια είναι η ασφαλής οδός, η οποία με ακρίβεια οδηγεί στη σωτηρία.

Εν συνεχεία ανέγνωσε κείμενο του Ιερού Χρυσοστόμου, ο οποίος σημειώνει με την χαρακτηρίζουσα, αυτόν γλαφυρότητα.

«Ο Θεός είναι ταχύς προκειμένου να σώσει και βραδύς στην τιμωρία. Γι’ αυτό δεν απορρίπτει τον πόρνο, δεν αποφεύγει τον μοιχό, δεν αποστρέφεται τον μέθυσο, δεν αηδιάζει τον ειδωλολάτρη, δεν απομακρύνει τον υβριστή, δεν διώχνει τον βλάσφημο, ούτε τον αλαζόνα, αλλά όλους τους μεταμορφώνει, γιατί η μετάνοια είναι το χωνευτήρι της αμαρτίας…»

Και το σημαντικότερο:   «Η μετάνοια ατέλεστος εστί. Δηλαδή ποτέ δεν τελειώνει…».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων