12/11/2022 12/11/2022 Η κοσμοσυρροή όλες αυτές τις ημέρες για την προσκύνηση της Αγίας Ζώνης στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά οδήγησε στην απόφαση, το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο, να παραμείνει για προσκύνηση έως την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, οπότε και αναμένεται να αναχωρήσει. Αρχικά, η Αγία Ζώνη ήταν να αναχωρήσει για το Άγιον Όρος αύριο,...
12 Νοεμβρίου, 2022 - 9:54
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2022 - 10:16

Παράταση για το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης μέχρι τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου

Διαδώστε:
Παράταση για το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης μέχρι τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου

Η κοσμοσυρροή όλες αυτές τις ημέρες για την προσκύνηση της Αγίας Ζώνης στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά οδήγησε στην απόφαση, το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο, να παραμείνει για προσκύνηση έως την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, οπότε και αναμένεται να αναχωρήσει.

Αρχικά, η Αγία Ζώνη ήταν να αναχωρήσει για το Άγιον Όρος αύριο, Κυριακή 13 Νοεμβρίου. Ωστόσο, ο μεγάλος πόθος του πιστού λαού να προσκυνήσει την Αγία Ζώνη, αλλάζει τον αρχικό σχεδιασμό. Δεν είναι μόνο οι πιστοί που καταφτάνουν από όλες τις περιοχές της Ελλάδας για να προσκυνήσουν, αλλά καταφθάνουν πιστοί και από άλλες χώρες, όπως τη Ρουμανία, τη Γεωργία και τη Ρωσία.

Καθημερινά η Pemptousia TV βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο Πειραιά και μεταδίδει σε ζωντανή μετάδοση την Θεία Λειτουργία που τελείται ενώπιον της Αγίας Ζώνης.

Ο ναός παραμένει όλο το 24ωρο ανοιχτός προκειμένου ο πιστός λαός να μπορεί να προσκυνήσει την Παναγία μας. Η αγάπη και η προσέλευση όλες αυτές τις ημέρες είναι συγκινητική. Αυτό άλλωστε οδήγησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτη Εφραίμ να λάβει την απόφαση το προσκύνημα να παραταθεί κατά μία ημέρα.

Φωτογραφία: Νίκος Χαλκιόπουλος – ope.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων