06/09/2021 06/09/2021 Το εν Χώναις Θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ τιμήθηκε πανηγυρικά στον Ιερό Ναό Αγίου Νείλου Πειραιώς, όπου φυλάσσεται αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος του Ταξιάρχη της Σύμης, χθες Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου.   Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος κατά την διάρκεια του κηρύγματός του επισημαίνοντας πως «ο Θεός υπάρχει ως Αγάπη», μια...
06 Σεπτεμβρίου, 2021 - 10:05
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2021 - 9:52

Πειραιώς: “Έχουμε προστάτη τον Θεό και τους Αγίους Του Αγγέλους”

Διαδώστε:
Πειραιώς: “Έχουμε προστάτη τον Θεό και τους Αγίους Του Αγγέλους”

Το εν Χώναις Θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ τιμήθηκε πανηγυρικά στον Ιερό Ναό Αγίου Νείλου Πειραιώς, όπου φυλάσσεται αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος του Ταξιάρχη της Σύμης, χθες Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου.

 

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος κατά την διάρκεια του κηρύγματός του επισημαίνοντας πως «ο Θεός υπάρχει ως Αγάπη», μια αρχή που την αποδεικνύει η Τριαδικότητά Του, υπογράμμισε ότι «εκχέει αυτή την αγάπη μέσα στον χωροχρόνο της υπάρξεως».

«Οι Άγιοι Άγγελοι είναι οι πρώτες δημιουργίες του Παναγίου και Τρισυποστάτου Θεού οι οποίοι απήλαυσαν αυτής της δημιουργικής αγάπης», είπε ο Σεβασμιώτατος, συμπληρώνοντας πως «η Αγάπη του Θεού, η αγάπη χωρίς όρια, δημιούργησε και τους Αγίους Αγγέλους». Αναφέροντας πως οι Άγιοι Άγγελοι είναι τα πνευματικά εκείνα όντα που ο Θεός έχτισε αθάνατα για να κοινωνούν με τον Κύριο και να ανταποδίδουν την αγάπη που προσλαμβάνουν από τον αιώνιο Θεό, τόνισε ότι το βασικό στοιχείο της ποιότητος της Δημιουργίας του Θεού είναι η ελευθερία την οποία χάρισε στα πλάσματά Του.

Μιλώντας για την κακή χρήση της ελευθερίας που έκανε το τάγμα του εωσφόρου με την αποστασία και την ανταρσία έναντι του Θεού, αναφέρθηκε στην στάση του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, ο οποίος μεταξύ των Αγίων Αγγέλων, κατά την διάρκεια της πτώσεως του εωσφόρου, αναφώνησε το «στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου».

«Η ύπαρξη των Αγίων Αγγέλων και Αρχαγγέλων αλλά και των δαιμόνων είναι μία πραγματικότητα, η οποία δεν επιδέχεται ουδεμία αμφισβήτηση», είπε σε άλλο σημείο του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος, εξηγώντας πως και στις μέρες μας «υπάρχουν άνθρωποι θύματα και ταυτόχρονα δράστες φοβερών εγκλημάτων εν ονόματι του δαίμονα».

Λέγοντας πως ο διάβολος, ο οποίος ενεργεί την αμαρτία, την κακία και το θάνατο είναι πρώην άγγελος που εξέπεσε, τόνισε πως γι’ αυτόν τον λόγο και «η Αγία μας Εκκλησία προβάλλει του Αγίους Αγγέλους, τους φύλακες και φρουρούς», υπενθυμίζοντας ότι μετά το Άγιο Βάπτισμα ο καθένας από εμάς αποκτά έναν φύλακα φρουρό, έναν Άγιο Άγγελο.

Στη συνέχεια, αφού ανέφερε το γεγονός του εν Χώναις Θαύματος του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ, ενός θαύματος «που καταγράφεται στον Ιερό Συναξαριστή και στην ιστορία της Εκκλησίας μας» όπως χαρακτηριστικά είπε, επεσήμανε πως «η πίστη μας στο Χριστό αποδεικνύεται όχι μόνο από την τάξη του κόσμου, αλλά και από την αντίδραση του διαβόλου», φέροντας ως παράδειγμα την «θρησκεία βουντού, η οποία είναι η δράση των δαιμόνων μέσα στον κόσμο των ανθρώπων».

«Αυτή είναι η πίστη μας η οποία αποδεικνύεται δια θαυμάτων, δια ενεργείας του Θεού και των Αγίων Του, δια της παρουσίας του ζώντος Πνεύματος του Κυρίου» υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, τονίζοντας παράλληλα πως εμείς οι Χριστιανοί «έχουμε προστάτη τον Θεό και τους Αγίους Του Αγγέλους».

«Το μήνυμα αυτής της ημέρας είναι να στραφούμε στη Χάρη Του» είπε, επισημαίνοντας παράλληλα με έμφαση πως αυτό προϋποθέτει την κάθαρση και τον προσωπικό μας αγιασμό.

Ολοκληρώνοντας προέτρεψε όλους «να παρακαλέσουμε τον Αρχιστράτηγο Μιχαήλ να προστατεύσει τον κόσμο από τις δαιμονικές επιθέσεις», προβάλλοντας ως μεγαλύτερο και ωραιότερο σύνθημα τον λόγο του Αρχιστρατήγου «στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων