02/12/2022 02/12/2022 Συνέντευξη στην μεγαλύτερη ομογενειακή εφημερίδα της Αμερικής Εθνικό Κήρυκα παραχώρησε ο  Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Ο ιεράρχης αναφέρθηκε στο κάλεσμα που είχε ώστε να αφιερωθεί στο Θεό.  Χειμαρρώδης και άμεσος στο λόγο του στηλίτευσε το κύκλωμα παιδεραστίας που εξαρθρώθηκε στην Ελλάδα: «η μόνη που αρμόζει σε αυτές τις ανίατες και μη σωφρονιζόμενες περιπτώσεις είναι η...
02 Δεκεμβρίου, 2022 - 21:10
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2022 - 21:11

Σκληρή γλώσσα του Πειραιώς Σεραφείμ για το κύκλωμα παιδεραστίας που εξαρθρώθηκε στον Κολωνό

Διαδώστε:
Σκληρή γλώσσα του Πειραιώς Σεραφείμ για το κύκλωμα παιδεραστίας που εξαρθρώθηκε στον Κολωνό

Συνέντευξη στην μεγαλύτερη ομογενειακή εφημερίδα της Αμερικής Εθνικό Κήρυκα παραχώρησε ο  Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Ο ιεράρχης αναφέρθηκε στο κάλεσμα που είχε ώστε να αφιερωθεί στο Θεό.  Χειμαρρώδης και άμεσος στο λόγο του στηλίτευσε το κύκλωμα παιδεραστίας που εξαρθρώθηκε στην Ελλάδα: «η μόνη που αρμόζει σε αυτές τις ανίατες και μη σωφρονιζόμενες περιπτώσεις είναι η της χειρουργικής ρήξεως των στυτικών νεύρων», είπε ερωτηθείς για το θέμα. Επίσης, αναφέρθηκε στους ομογένεια των ΗΠΑ και για το πώς προσεγγίζουν οι νέοι την Ορθόδοξη Πίστη.

«Εθνικός Κήρυκας»: Σεβασμιώτατε, τι ήταν εκείνο που σας έκανε να αφήσετε τη Νομική και τη δικηγορία που είχατε σπουδάσει αρχικά και στραφήκατε στη Θεολογία και την Ιεροσύνη;

Μητρ. Σεραφείμ: Την ιεροσύνη μου την οφείλω στην αγάπη μου και την ενασχόλησή μου με την Αστρονομία. Δεκαέξι ετών επισκεπτόμενος το Πλανητάριο των Αθηνών και μυούμενος στο μεγαλείο του ενάστρου σύμπαντος με τα τρισεκατομμύρια των γαλαξιών, απεφάσισα να συνάψω την ζωή μου με την Οντότητα που δημιουργεί όλην αυτήν την υπερμαθηματική ακρίβεια και νομοτέλεια. Η ύπαρξη του Σύμπαντος προϋποθέτει σκέψη και σε αυτήν την Σκέψη αφιέρωσα την ζωή μου, έχοντας σαν ηρωικό πρότυπο τον Τέλο Αγρα, μάρτυρα του Μακεδονικού Αγώνα. Η σπουδή στην Νομική και η δικηγορική ιδιότης ήταν απαίτηση του μακαριστού πατρός μου, για να διακριβωθεί η ενσυνείδητη αφιέρωσή μου στην Εκκλησία. Άλλωστε τα Νομικά είναι μαθηματικά του λόγου.

«Ε.Κ.»: Πώς καταφέρνετε και συντηρείτε τα σχολεία της Μητρόπολης σας, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο; Υπάρχουν δίδακτρα και αν ναι, πόσα;

Μητρ. Σεραφείμ: Τα εκπαιδευτήρια της Μητροπόλεως Πειραιώς ανήκουν στο Ιδρυμα Προστασίας Νεότητος «Αγιος Γεώργιος – Αγιος Πολύκαρπος», μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και επομένως δίδονται δωρεές και εισφορές στο Ιδρυμα που προσφέρει τα Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη και εξαίρετη μάθηση.

«Ε.Κ.»: Εχετε γνώμη για τα αποκαλυφθέντα παιδεραστικά σε βάρος του δωδεκάχρονου κοριτσιού; Κι ακόμα, ως νομικός που είσθε ποία τιμωρία, νομίζετε, πως αρμόζει στον πρωταίτιο και στα μέλη του κυκλώματος τα οποία βίαζαν το κορμί και την ψυχή αυτού του μικρού κοριτσιού;

Μητρ. Σεραφείμ: Η σαπροποίηση και χωματοποίηση του ανθρωπίνου προσώπου έχουν στην τραγική εποχή μας μεγιστοποιηθεί. Ο πανηδονισμός είναι αποτέλεσμα του αθέου βίου, γιατί κατά τον Ντοστογιέφσκι «χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται». Οι σύγχρονες Θρησκείες είναι ο δικαιωματισμός, ο υπερανθρωπισμός και ο μετανθρωπισμός, δηλαδή ο γιγαντισμός του «ανθρωποθεού» που δεν έχει μεταφυσική αναγωγή. Υφίσταται έλλειμμα στην οικογένεια και στις κοινωνικές δομές της Πολιτείας, που όφειλαν να προλαμβάνουν τέτοιες τραγωδίες. Επί της ποινής, η μόνη που αρμόζει σε αυτές τις ανίατες και μη σωφρονιζόμενες περιπτώσεις είναι η της χειρουργικής ρήξεως των στυτικών νεύρων. Ο αντίλογος ότι το δικαιικό σύστημα των κρατών δικαίου δεν είναι τιμωρητικό αλλά σωφρονιστικό, δεν λαμβάνει υπόψιν την τραγωδία των θυμάτων και την υποτροπή των εγκληματιών.

«Ε.Κ.»: Ομολογείται πανταχόθεν ότι επιτελείτε ένα μεγάλο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο στον Πειραιά, αλλά κάποιες φορές δημόσιες τοποθετήσεις σας για διάφορα θέματα εκκλησιαστικής και κοινωνικής χροιάς κάπως αμαυρώνουν την εικόνα σας. Το εισπράττετε εσείς αυτό;

Μητρ. Σεραφείμ: Στην Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία Του Χριστού που είναι η Ορθόδοξη, δεν εκφράζουμε προσωπικό λόγο, αλλά αγωνιζόμεθα να είμεθα καθαρά ηχεία του αιωνίου Λόγου του Θεού, που μας παρέδωσαν οι Απόστολοι, οι Θεοφόροι Πατέρες και οι 9 Οικουμενικές Σύνοδοι. Συνεπώς δεν αυτοπροσδιοριζόμεθα στην Εκκλησία γιατί τότε εκπίπτομεν από Αυτήν. Πιστεύω στην μεταφυσική των πράξεων και στην δικαία κρίση του Δημιουργού της ζωής και ακούω της φωνής Του δια του Αποστόλου Παύλου «πάντες δε οι θέλοντες ευσεβώς ζην εν Χριστώ Ιησού, διωχθήσονται» (Β΄ Τιμ. γ΄ 12).

«Ε.Κ.»: Τι σας λέγουν οι άνθρωποι σήμερα και ιδιαίτερα οι νέοι για την Ορθόδοξη Πίστη;

Μητρ. Σεραφείμ: Η Εκκλησία είναι ο κατ’ εξοχήν χώρος των νέων ανθρώπων γιατί μπορεί με τον πιο ξεκάθαρο και ειλικρινή τρόπο να δώσει ένα καθάριο νόημα στις υπαρξιακές τους ανάγκες και στα ερωτήματα της υπό διαμόρφωση ταυτότητάς τους. Είναι παράδοξο για πολλούς σήμερα, αλλά είναι αδιαμφισβήτητο, ότι είναι πολλοί οι νέοι άνθρωποι που έρχονται κοντά στον Χριστό και η Ορθόδοξη πίστη γίνεται ο αγώνας αλλά και η χαρά της ζωής τους. Διότι χρειάζονται Φως και ελευθερία! Οι νέοι μας, μάς καταθέτουν με αγωνία αλλά και δημιουργική δύναμη και πείσμα ότι αναζητούν αρχές, ανησυχούν για τον κόσμο και θέλουν να μάχονται ενάντια στα τεράστια προβλήματα απιστίας αλλά και σε καταστάσεις και πρόσωπα σκληρόκαρδα, με έλλειψη αισθήματος δικαιοσύνης και σεβασμού, υποταγμένα σε ιδιοτελείς επιδιώξεις, που ως αγκάθες  πληγώνουν την νεανική ψυχή και το νου τους. Οι νέοι λοιπόν, είναι παρόντες στην Εκκλησία και προσευχόμεθα για αυτούς. Είμαστε βέβαιοι ότι η Χάρις του Θεού τους σκέπει και η ειλικρινής και δυνατή πίστη τους γίνεται ελπίδα και παρηγοριά για όλους μας.

«Ε.Κ.»: Εχετε επανειλημμένως δηλώσει την ευγνωμοσύνη και το σεβασμό σας στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αφού γίνατε Επίσκοπος στο κλίμα του Οικουμενικού Θρόνου, στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, όμως δεν τον έχετε προσκαλέσει επισήμως να επισκεφθεί την Μητρόπολη Πειραιώς. Γιατί;

Μητρ. Σεραφείμ: Αγαπώ ιδιαιτέρως και σέβομαι ευγνωμόνως τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ασχέτως του γεγονότος ότι διαφωνώ για κανονικούς λόγους που έχω δημοσιοποιήσει με επιλογές του. Στην Τουρκία όμως είμαι persona non grata διότι έχω στηλιτεύσει ποικιλοτρόπως την ανθρωποπαθή και γνωστική θρησκεία του Ισλάμ και δεν γίνομαι δεκτός.

«Ε.Κ.»: Κι ακόμα, δεν σας έχω δει ούτε στο Αγιο Ορος. Είστε, απ’ όσο ξέρω, φιλομόναχος. Γιατί δεν πηγαίνετε στην Αθωνική Πολιτεία; Βλέπω συχνά Ιεράρχες να προΐστανται σε πανηγύρεις και εορτές. Δεν σας προκαλούν οι ηγούμενοι;

Μητρ. Σεραφείμ: Εχω προσκληθεί στο Αγιώνυμον Ορος Αθω αρκετές φορές και ειδικότερα στις Μονές Καρακάλου, Φιλοθέου, Γρηγορίου και Αγίου Παύλου.

«Ε.Κ.»: Ποια η γνώμη σας για την Ομογένεια της Αμερικής; Τι είμαστε εμείς για σας;

Μητρ. Σεραφείμ: Πιστεύω ότι η Ομογένεια της Αμερικής είναι πολύτιμο τμήμα του αδιαίρετου Ελληνισμού που εξαγγέλλει στην υψίστη χώρα των ΗΠΑ τον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό και αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο διαμορφώσεως της εξωτερικής πολιτικής της μεγάλης Αυτής Χώρας που προστατεύει από τον διαρκή τουρκικό αναθεωρητισμό τη Μητέρα Πατρίδα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων