04/12/2022 04/12/2022 Επί τη εορτή του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου και των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Πειραιώς, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νίκαιας κ. Αλεξίου. Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ύδρας κ. Εφραίμ, Σύρου κ. Δωρόθεεος Β’, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Μεσσηνίας κ....
04 Δεκεμβρίου, 2022 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2022 - 19:13

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

Επί τη εορτή του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου και των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Πειραιώς, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νίκαιας κ. Αλεξίου.

Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ύδρας κ. Εφραίμ, Σύρου κ. Δωρόθεεος Β’, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Γλυφάδας κ. Αντώνιος, ο άγων ονομαστήριά του Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος.

Το θείο λόγο κήρυξε παραστατικότατα και διδακτικότατα ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, Αρχιμανδρίτης Αναστάσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στη δράση και τη θυσία για την ελευθερία της πατρίδας του Αγίου Σεραφείμ και στα διδάγματα που δίνει στην εποχή μας προς όλους και ιδιαίτερα προς τους νέους, και εξέφρασε τις ευχές όλων προς τον εορτάζοντα Ποιμενάρχη του Πειραιώς.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’ , Υπουργών, Βουλευτών, του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, της κας Μαρινάκη, του κ. Αθανασίου Μαρτίνου και πολλών Πειραιωτών πιστών τελέσθηκαν τα εγκαίνια του νέου Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, όπισθεν του ιερού Βήματος του Καθεδρικού Nαού της Αγίας Τριάδος, την επισκευή του οποίου χορήγησε η Οικογένεια Μαρινάκη.

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός των Ονομαστηρίων

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς τελέστηκε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 η Ακολουθία του Εσπερινού επί τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου, εορτή κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος κ.Σεραφείμ.

Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Ύδρας κ. Εφραίμ, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουηλ, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, Περιστερίου κ. Γρηγορίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου και του εορτάζοντος Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Ευχαριστώντας για την παρουσία τους, τους Αγίους Αρχιερείς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς επεσήμανε πως η συμπροσευχή δεν είναι κίνηση αβροφροσύνης, αλλά ένα ταυτόσημο γεγονός για την Εκκλησια μας «που δείχνει την ενότητα της πίστεως την οποία μας προσφέρουν οι Αρχιερείς μας με την παρουσία και την αγάπη τους», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην δύναμη της πίστης.

Τέλος, ευχόμενος έτη πολλά στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ σημείωσε πως διαθέτει πίστη χωρίς εκπτώσεις και δύναμη χωρίς καταπιέσεις.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία:

 

Με πληροφορίες από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου και Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς

Διαβάστε ακόμη: Παρουσία του Αρχιεπισκόπου τα εγκαίνια του νέου διοικητικού κέντρου της Μητρόπολης Πειραιώς (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων