25/01/2023 26/01/2023 Με επίκεντρο τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεoλόγου την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γρηγόριος. Την κυριώνυμο ημέρα, στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος και...
25 Ιανουαρίου, 2023 - 21:21
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2023 - 2:10

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Περιστερίου

Διαδώστε:
Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Περιστερίου

Με επίκεντρο τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεoλόγου την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γρηγόριος.

Την κυριώνυμο ημέρα, στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος και εν συνέχεια τελέσθηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτoυ Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου, του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγορίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι εκ του Ιερού Βήματος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Σύρου κ. Δωρόθεος και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος.

Επίσης παρέστησαν ο βουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Λοβέρδος, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος πιστών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έκανε μνεία στο έργο, στη δράση, στη στάση και στη διακονία του τιμωμένου αγίου. Παράλληλα ευχήθηκε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο να ακολουθεί το παράδειγμα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, ο οποίος μέσα από το λόγο του δίδασκε και μέσα από τη δράση του υλοποιούσε το πραγματικό περιεχόμενο των θεολογικών του έργων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος, διένειμε το αντίδωρο, δεχόμενος τις ευχές του κλήρου και του λαού.

(Φωτογραφίες: Ιερά Μητρόπολη Σύρου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων