21/12/2019 21/12/2019 Κοινωνικοί φορείς και Εταιρίες στηρίζουν το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας των Σερρών Η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, με ιδιαίτερη ευαισθησία αφουγγράζεται την αγωνία και τον πόνο των συνανθρώπων μας και αγωνίζεται πάντοτε να ενισχύει τους αδελφούς μας στα ποικίλα προβλήματά τους, βασιζομένη πάντα στην ευλογία του Θεού, στην εμπιστοσύνη και στήριξη του φιλοχρίστου και...
21 Δεκεμβρίου, 2019 - 17:24

Εταιρίες και κοινωνικοί φορείς στηρίζουν το έργο της Ι.Μ. Σερρών

Διαδώστε:
Εταιρίες και κοινωνικοί φορείς στηρίζουν το έργο της Ι.Μ. Σερρών

Κοινωνικοί φορείς και Εταιρίες στηρίζουν το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας των Σερρών

Η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, με ιδιαίτερη ευαισθησία αφουγγράζεται την αγωνία και τον πόνο των συνανθρώπων μας και αγωνίζεται πάντοτε να ενισχύει τους αδελφούς μας στα ποικίλα προβλήματά τους, βασιζομένη πάντα στην ευλογία του Θεού, στην εμπιστοσύνη και στήριξη του φιλοχρίστου και φιλοτίμου λαού της, αλλά και σε φιλάνθρωπες προσφορές διαφόρων κοινωνικών φορέων, οργανισμών και εταιριών.

Με μία ευγενική χειρονομία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, πολλά σχολικά ιδρύματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, η Τράπεζα Alpha Bank, οι τοπικές βιομηχανίες γάλακτος «Κρι-Κρι» και «Σεργάλ», η Eυρωπαϊκή Eταιρία Zυμαρικών «Eurimac» καθώς και διάφοροι σύλλογοι και φορείς προσέφεραν όλες αυτές τις ημέρες αξιόλογες ποσότητες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Σήμερα μάλιστα οι εταιρίες: α) «Κοτόπουλα Πίνδος», β) «Αυγά Βλαχάκη» και γ) «Συνεταιριστική Γαλακτοβιομηχανία Τρικάλων», με την συγκινητική πρωτοβουλία της Σερραίας Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Φ. Αραμπατζή, προσέφεραν μεγάλες ποσότητες κοτόπουλων, αυγών, τυρού και γιαουρτιού για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Εκκλησίας των Σερρών «Κιβωτός Αγάπης».

Αξίζει να σημειωθεί και τούτο προς δόξα Θεού και έπαινο του φιλοτίμου λαού μας ότι, παρά τις εξωτερικές δυσμενείς συνθήκες, λόγῳ κυρίως της συνεχιζομένης οικονομικής κρίσεως και του κλίματος αβεβαιότητος που υπάρχει και ο εφετεινός Έρανος Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, κινήθηκε σε εξαιρετικά ικανοποιητικά επίπεδα, παρουσιάζοντας αξιοσημείωτη αύξηση σε σχέση με τον Έρανο Αγάπης του 2018. Η συντριπτική πλειοψηφία των ενοριών της Εκκλησίας των Σερρών, παρουσίασε σημαντική αύξηση στο προϊόν του εράνου, γεγονός ιδιαιτέρως παρήγορο και ελπιδοφόρο. Αυτές τις άγιες ημέρες, χορηγούνται ήδη, τόσο από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο, όσο και τα Ενοριακά Φιλόπτωχα της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης έκτακτα οικονομικά βοηθήματα σε περισσότερες από 1150 οικογένειες εμπεριστάτων αδελφών μας, όπως αυτές κατεγράφησαν από τους υπευθύνους ιερείς των ενοριών τους.

Επίσης, παραμονή Πρωτοχρονιάς θα δοθούν υποτροφίες σε περισσότερους από 170 φοιτητές-τριες της περιοχής των Σερρών, ύψους 30.000 €. Το υπόλοιπο μέρος του Εράνου Αγάπης θα διατεθεί μέσα στο Νέο Έτος για την μηνιαία τακτική και έκτακτη οικονομική ενίσχυση απόρων οικογενειών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων