31/08/2022 31/08/2022 Μια συγκινητική ιστορία μεταξύ Ελλήνων και Βρετανών επανέρχεται στο φως. Κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ένας Βρετανός Στρατιώτης, ο οποίος ανήκε στις δυνάμεις της Αντάντ, έσωσε ένας Ευαγγέλιο το οποίο είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Τόπος που εκτυλίχθηκε το γεγονός η Τζουμαγιά, η σημερινή Ηράκλεια των Σερρών. Σύμφωνα με το ιστορικό ντοκουμέντο, που παρουσίασε η τοπική...
31 Αυγούστου, 2022 - 13:50
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2022 - 14:09

Hράκλεια Σερρών: Άγγλος στρατιώτης διέσωσε Ευαγγέλιο από τη φωτιά – Το επέστρεψε ο γιoς του

Διαδώστε:
Hράκλεια Σερρών: Άγγλος στρατιώτης διέσωσε Ευαγγέλιο από τη φωτιά – Το επέστρεψε ο γιoς του

Μια συγκινητική ιστορία μεταξύ Ελλήνων και Βρετανών επανέρχεται στο φως. Κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ένας Βρετανός Στρατιώτης, ο οποίος ανήκε στις δυνάμεις της Αντάντ, έσωσε ένας Ευαγγέλιο το οποίο είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Τόπος που εκτυλίχθηκε το γεγονός η Τζουμαγιά, η σημερινή Ηράκλεια των Σερρών.

Σύμφωνα με το ιστορικό ντοκουμέντο, που παρουσίασε η τοπική ιστοσελίδα epilogestv, ένας Άγγλος Στρατιώτης κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ( 1914-1918) διέσωσε από τη φωτιά το Ιερό Ευαγγέλιο της εκκλησίας της Κάτω Τζουμαγιάς– όπως ονομαζόταν τότε- και μετέπειτα Ηράκλειας Σερρών.

Στις 17 Αυγούστου του 1979 ο γιος έκανε πράξη την επιθυμία του πατέρα του και επέστρεψε το Ιερό Ευαγγέλιο στην εκκλησία της Ηράκλειας.

Η παράδοση του Ιερού Ευαγγελίου από τον πατέρα στο γιο ώστε να επιστραφεί στην εκκλησία της Ηράκλειας

Σήμερα, στο σημείο που βρισκόταν η κατεστραμμένη εκκλησία υπάρχει ένα εκκλησάκι στο προαύλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηράκλειας.

*Οι φωτογραφίες αποτελούν ευγενική παραχώρηση από τα αρχεία του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηράκλειας Σερρών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων